Milenium doelen in Nederland

Ik heb toevallig twee weken geleden in het ziekenhuis stage gelopen en hier zie natuurlijk grote verschillen met die in Uganda.

Hier zie je bijna nooit de ziektes die in Uganda erg veel voorkomen omdat ze hier al de middelen hebben om deze te bestrijden. Ook nu heb ik het weer over mileniumdoel 6.

Wat je nog meer op medisch gebied kunt vergelijken is dat er in nederland veel minder kinder sterfte is dan in Uganda. Hier zijn de artsen veel gespecialiseerder.

Ook is het erg belangrijk dat in Nederland de hygiene veel en veel beter is dan in Uganda toen ik in het Ziekenhuis was sliepen erg veel mensen samen op een kamer en je ziet niet zoals in Nederland dat overal in iedere kamer een zeeppompje hangt om je te desinfecteren. Ook dit zal erg verbeterd moeten worden in Uganda om al deze ziektes tegen te gaan.

 

Contributions, Comments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Blog of MaartjeVanBeek
Content
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
0
Selected Categories
Promotions
SIW

Eindelijk positief nieuws, er mag weer gereisd worden. Maak je droom waar en maak ‘impact abroad’ door het doen van vrijwilligerswerk. Juist in Europa zal het naar verwachting steeds meer mogelijk zijn om te reizen deze zomer.

Restauratiewerk, werken aan de natuur, schoonmaken van de omgeving, sociale ondersteuning bieden aan mensen in heel veel verschillende landen. Je verbetert direct je taalvaardigheid door de internationale samenstelling van de groepen.

Draag bij aan duurzaamheid, blijf dicht bij huis juist in deze tijd en trek erop uit. Zoek jouw vrijwiligerswerkproject via de website van SIW.