Millenniumdoelen in Uganda

In Uganda zijn de millenniumdoelen toch allemaal even anders geregeld. Het merendeel is nog niet eens aanwezig. Toch gaat het land de goede kant in.

In Uganda hebben wij vier verschillende projecten bezocht (CEPO, FOHO, Kim en Pelido). Alle vier de projecten hadden andere functies en hebben dus op verschillende millenniumdoelen invloed. CEPO is een organisatie die zich inzet voor de gemeenschap. De organisatie is eigenaar van een landbouwgrond, waar groenten, fruit maar ook koffie verbouwd wordt. Deze productn worden allemaal gebruikt om de bewoners te onderhouden. Ook maakt de organisatie ovens, welke het brandstofverbruik zal gaan verminderen en de mensen helpt met een betere leefomgeving.

FOHO is een project die zich inzet voor straatkinderen in de buitenwijken van Masaka. Hierbij worden de kinderen overdag opgenomen. De kinderen moeten dan werken en krijgen in ruil daarvoor een warme maaltijd en scholing.

Kim is een project die zich inzet voor ondervoeden kinderen. Ze heeft een ziekenhuis afdeling, waar deze kinderen opgenomen kunnen worden. Ook heeft ze een landbouwgrond waar ze het eten voor het ziekenhuis verbouwd. Als de kinderen ontslagen zijn uit het ziekenhuis worden de kinden d.m.v. huisbezoeken nog in de gate gehouden.

Pelido is een project die zich inzet voor de gemeenschap. Pelido is een heel ruim project. Zo maakt de organisatie huizen, maak waterputten schoon en werkt op het land. Pelido vervult dus heel veel millenniumdoelen!

Ik vond het ook heel apart om te zien en mee te maken dat de medicijnen in Uganda, of gratis, of heel goedkoop zijn. Dit betekent dat millenniumdoel 6 op deze manier snel verwezelijkt kan worden.

Met Uganda gaat het dus de goede kant op! Maar daar zullen we wel bij moeten helpen.

Follow the author: Naomi
More contributions of WorldSupporter author: Naomi
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]