Millenniumdoelen in Nederland

In Nederland zijn de Milleniumdoelen (1 t/m 7) al (voor een belangrijk deel) gerealiseerd.

Dit was echter niet altijd het geval geweest in Nederland. Zo'n 50 jaar geleden is het milliumdoel 7 (gelijken rechten voor vrouwen en mannen) pas in beeld gekomen. Daarvoor was er een duidelijke scheiding. Tegenwoordig is er nog steeds wel spraken, dat mannen meer rechten hebben dan vrouwen, maar dat is al voor een heel groot deel uit de Nederlandse maatschappij verdwenen.

Nog steeds worden mannen sneller aangenomen voor een hogere functie als vrouwen. Dit is nog steeds een vooroordeel die mensen na al die jaren nog met zich meenemen. Door deze scheiding zullen vrouwen nooit zo veel kunnen verdienen als mannen. Dit betekent dat in de praktijk de gelijke rechten nog steeds niet goed naar voren komen.

Er is in dit opzicht dus nog wat te verbeteren in Nederland.

Voor de andere 6 Millenium doelen geldt echter het omgekeerde. Deze zijn in Nederlandse maatschappij allemaal terug te vinden.

 

 

Selected Categories
Contributions, Comments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Blog of Naomi
Content
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
0
Promotions
logo JoHo Insurances

Sta jij op het punt om je emigratie droom waar te maken? JoHo Insurances ondersteunt je met advies op maat bij de belangrijkste administratieve keuzes rond verzekeringen.