Naar Tamale

Maandag werd ik om 9uur wakker van de hitte, dus ik hbe even gedoucht. Dat betekend dus met een klein emmertje uit een grote emmer water scheppen en over je heen gooien! En toen een echt ghanees ontbijt op, volgens mij noemde ze het 'red red'. Het was een bonenprutje, met gebakken platano (soort banaan) en gedroogde casave schaafsel. Heel leuk om zoiets een keer te proeven en het was nog lekker ook!

Ik word om 11.30 opgehaald door de taxi en die brengt me naar de bus. Gelukkig ging het 'vriendje' van Toontje met me mee in de taxi. En hij wachtte samen met mij op het busstation. Hele lieve man met mooite rasta haren. Vertelde een hop over zichzelf. Hij heeft zelf ook door Europa gereisd (o.a. Griekenland, Turkije, Frankrijk, Duitsland en Nederland)  en het leukste van het reizen vond hij 'chicken en beer' haha! Hij was met vrienden en elke keer zei hij dat hij kip at en bier dronk, dus dat is me erg bijgebleven. Toen we het over Amsterdam en wiet hadden vertelde hij dat iedereen altijd denkt dat hij blowt, vanwege zijn rasta haren, maar dat doet hij helemaal niet (discriminatie noemde hij het) En zo heb ik nog heel veel met hem gepraat tot de bus kwam.

Rond half 3 word mn koffer gewogen en moet ik 4 cedi betalen (ongeveer 1 euro nu). Om 3 uur kan ik eindelijk de bus in en vertek ik naar Tamale toe! Onderweg stoppen we geloof ik 3 keer, waarvan 1 x om te eten rond 6 uur, maar omdat ik het eten hier nog totaal niet ken en het er echt heel onhygienisch uitziet besluit ik om mn laatste boterhammetjes en een koekje op te eten en wat water te drinken. Gelukkig viel ik al snel in slaap en werd ik een paar keer wakker, maar meeste tijd gewoon geslapen! Ik kwam om 3.45 snachts aan in Tamale en werd daar opgehaald door Bash dat is een Ghanees die bij de organisatie hoort. Hele aardige man en kon goed engels praten. We reden in de auto naar the Office, dat is het kantoor van de organisatie waar ook een woonkamer is waar de vrijwilligers kunnen relaxen. Ze hebben naast the Office een kamer met bedden voor de nieuwe vrijwilligers, dus daar mocht ik gaan slapen.

De volgende dag had ik om 10uur sochtends met Bash afgesproken en hebben we een broodje gebakken ei aan de straat gekocht. Heel grappig want Bash kan dus blijkbaar een beetje Nederlands praten, dus hij vroeg wil je een broodje ei, en ik dacht whooo jaa dat is wel lekker! haha. Na een halfuur kwam Sylvester dat is de andere man van de organisatie en hij en Bash gaven mij een welkoms praatje over Ghana en de school waar ik mijn vrijwilligerswerk doe en over het gastgezin. Daarna mocht ik achterop de scooter bij Bash en heeft hij me door heel Tamale rondgereden en wat handige dingen laten zien zoals de bank en de 'supermarkten'.

Savonds ging ik naar de Kidz Active Lodge waar alle andere vrijwillgers ook waren. Elke dinsdag eet je daar met zn allen, dus dat is heel gezellig! Er waren ongeveer 10 andere vrijwilligers. We kregen een soort vleessoepje vooraf, daarna pasta, rijst, kip en komkommer en als toetje nog een klein schaaltje ijs. Best wel luxe is het eten in de Lodge, maar wel erg gezellig.

Door de warmte en omdat het al om 6 uur donker word en je beweegt best veel, ben je al vroeg moe. Dus ik ging rond half 9 met Bash terug naar the Office om lekker te gaan slape. (nouja zweterig nachtje weer). De volgende dag ga ik naar mijn gastgezin!

Follow the author: carinaslats
More contributions of WorldSupporter author: carinaslats
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]