Reis en aankomst

Eindelijk hier mijn eerste blogbericht vanuit Ghana.

Zaterdagochtend om 11.45 stapte ik het vliegtuig in. Het eerste gedeelte naar Lissabon toe ging snel want dat waren maar iets meer dan 2 uurtjes. Ik zat naast een nederlandse vrouw waarvan ik gelukkig een pen mocht hebben, want ik was de mijne vergeten in mn handbaggage te doen.

Toen kwam ik aan op het vliegveld van Lissabon waar ik even een broodje gegeten heb en rondgelopen en toen optijd bij mn gate gaan zitten waar ik nog een uurtje moest wachten voor die openging. Het tweede deel van de vlucht was ook goed te doen. Rond 6uur kregen we avondeten wat bestond uit een soort aardappelpurree met tonijn, sla, zachte puntjes en boter en een toetje waarvan ik niet wist wat het was. Het leek op oranje appelmoes, smaakte heel zoet en met amandels erop (na 1 hap had ik genoeg) Ook heb ik gelukkig een paar uurtjes kunnen slapen. Het tweede gedeelte vliegen duurde ongeveer 6,5 uur.

Bij aankomst op Accra moesten we eerst met een busje naar het vliegveld. In het busje begon een Ghanese man tegen me te praten en vragen wat ik kwam doen. Toen ik het vertelde reageerde hij heel enthiosiast en heel geinterreseerd. Hij deed namelijik zelf ook projecten in Ghana. Hij zei dat hij me ging helpen op het vliegveld, en achteraf was ik daar heel blij mee. Eerst moesten we langs een paspoortcontrole en werden je vingerafdrukken afgenomen. (waarvoor we eerst dik een uur in de rij hebben gestaan) Daarna koffer halen van de band en vervolgens kwam de koffer/handbagage controle, maar omdat de man iemand kende daar konden wij gewoon doorlopen. Toen we bijna bij de aankomsthal waren werd nog een keer je label van je koffer gecheckt en toen was de controle klaar. Ik heb denk ik 5 minuutjes gewacht en toen kwam Toontje (een Belgische vrouw van de organisatie) me ophalen. Ondertussen waren er allemaal mannetjes aan het schreeuwen taxi taxi, zodat je met hun meeging. Gelukkig was ik met Toontje, zei woont op een kwartiertje afstand van het vliegveld.

Toen ik aankwam was het ongeveer 12uur snachts en pikdonker. Toontje liet mijn kamer zien en ik heb alles neergegooit mn pyjama aangetrokken en ben gaan liggen, ik was doodmoe!

Sochtends kreeg ik drie boterhammetjes, jam, pasta, pindakaas en een kopje thee. Het was heel fijn om nog even lekker Nederlands te kunnen praten. Rond 11uur sochtends gingen we samen met haar twee zoontjes en twee buurjongetjes naar het strand. Dat was echt een super ervaring en de mensen daar waren allemaal zo aardig en open. Kleine opsomming van mensen die ik ontmoet heb:

- Martin, van hem kreeg ik een rondleiding over het strand en hij vertelde over wat hij allemaal deed en was geinterreseerd in mij en vertelde over Ghana.

-Mighty, hele relaxte man vertelde over zijn werk als drama/dans/zang leraar op een school in Ghana.

-Beatrice, ze noemt zichzelf the queen of holland. Knuffelde me meteen toen ze me zag en begon over mn haar dat ze het mooi vond en wou vlechten, dus ik dacht jahoor doe maar. Heeft mn hele haar ingevlecht, alleen na een nachtje slapen zag het er niet meer uit haha!

Rasta Benji & Benji junior, Rasta Benji was een echte afrikaanse rasta man met een djembe en een klein babytje. Hij ging zelfs even freestylen voor me, zingen en drummen op zn djembe!

 

 

Follow the author: carinaslats
Promotions
verzekering studeren in het buitenland

Ga jij binnenkort studeren in het buitenland?
Regel je zorg- en reisverzekering via JoHo!

More contributions of WorldSupporter author: carinaslats
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]