Maandag 21 april – Tweede Paasdag in Bububu

Vandaag hebben we een Paasontbijt met alle inwoners van het vrijwilligershuis. De andere waren het hele weekend weg, maar ze zijn gisteravond terug gekomen. We hebben een gezellig ontbijt met bolletjes, butter and bread pudding, wentelteefjes, gekookt eitje, heel veel chocoladepasta, mango- en sinaasappelsap, thee, water en een paar paaseitjes. Eén van de meiden had van haar oma een pakketje gehad waar ook een aantal zakjes paaseitjes inzetten. Wij mochten er ook een paar bij het ontbijt. Hebben we toch nog paaseitjes met Pasen!
Na het ontbijt zijn we met z’n tweeën naar Bububu geweest. We hebben eerst een lange strandwandeling gemaakt en hebben toen op een stukje strand waar helemaal niemand was heerlijk liggen zonnen. Echt fijn om even niemand om je heen te hebben en te kunnen genieten van de rust en de natuur.
Na een tijdje heerlijk gelegen te hebben wilden we iets zoeken om wat te gaan drinken. Helaas konden we niet iets vinden wat open was, dit komt door het laagseizoen. We hebben lang op het strand gelopen en genoten van de prachtige omgeving. We besloten uiteindelijk om naar de daladala te gaan en de grote weg te zoeken. Maar dat ging niet vanzelf! We liepen over paadjes door de bossen en gingen maar op het geluid van het verkeer af. Het gebied was bebost en heuvelachtig, waardoor we toch even moesten zoeken. Op een gegeven moment kwamen we in een soort dorpje uit met wat huisjes en daar hebben we het gevraagd. Daladala? Al wijzend met onze vingers en pratend in gebrekkig Swahili kwamen we eruit met de lokale bewoners en hebben we de goede weg gevonden.
Het was alweer het einde van de middag inmiddels. We gingen naar Stonetown en zijn uit eten geweest en hebben een mooie zonsondergang gezien. De goedkope prijzen van het eten hier gaan we echt nog missen in Nederland!
Het was een warme en mooie Tweede Paasdag hier op Zanzibar.

Image
Follow the author: MichielVierhout
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Image
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]