Donderdag 17 april – Naar het weeshuis.

Al geruime tijd hebben we bij de mensen van ons project aangegeven dat we graag een keer naar ‘the orphanage’ wilden. Dit is het weeshuis wat ook een project is van de Dina & Khaya Foundation waar wij ook voor werken. Het weeshuis was lange tijd gesloten, omdat er een verandering in het bestuur gaande was. Dit duurde en duurde maar…..
Vandaag was het zover! Via Emmanuël, onze begeleider van het project, hadden we aangegeven dat we graag vandaag een keer een bezoekje wilden brengen. Om half 10 hadden we afgesproken op het kantoor. Rond 10 voor half 10 kwamen wij aan op het kantoor. Snel nog even internet via wifi op onze mobiel gecheckt.
Daar kwam Lameck aan om met ons naar het weeshuis te gaan. Huh, we zouden toch met Emmanuël erheen gaan? Zonder dat hun er iets over zeiden gingen we gewoon met Lameck mee. Lameck vroeg ons of wij liever wilden lopen of met de daladala wilden gaan. Wij vroegen hem: is het weeshuis ver of dichtbij? No, it’s not that far. Dit is een zinnetje die we hier op Zanzibar heel vaak horen. En dan begrijp je er eigenlijk nog niets van. Want wat in onze beleving vrij ver is, is in hun beleving heel dichtbij (haha). En we kregen uiteindelijk wel weer gelijk, want we hebben ongeveer 45 minuten gelopen om bij het weeshuis te komen.
We kwamen aan bij het weeshuis. Hek dicht. Hmm, dat is jammer. De vrouw van het weeshuis was nog niet thuis, want ze was even boodschappen doen. Ach ‘Hakuna Matata’ (maak je geen zorgen) en PolePole (rustig aan doen) zijn dan de termen die je weer hoort. Na ongeveer 10 minuten was ze daar, dus dat viel reuze mee.
Binnen aangekomen kregen we een kleine rondleiding door het weeshuis en hebben we ook nog even met de mevrouw van het project gepraat. Het was een vriendelijke vrouw en een leuk gesprek. Ze houdt heel erg van Jezus en de kinderen ook. Nou, daar werden wij natuurlijk ook enorm blij van! In het weeshuis verblijven verschillende kinderen. Wij dachten in totaal 11 kinderen wat we onthouden hebben (8 meiden en 3 jongens). De kinderen waren op dit moment naar school, dus die konden we (helaas) niet ontmoeten. We willen er graag nog een keer heen als de kinderen er ook zijn!

Image
Follow the author: MichielVierhout
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Image
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]