De tijd vliegt

Lieve allemaal, 

De tijd vliegt voorbij. Tijdens het schrijven van mijn vorige reisverslag wist ik nog niet eens of ik wel zou slagen en op dit moment ligt mijn havo diploma al in de bewaardoos op zolder. In mei wist ik zeker dat ik mijn reisplannen kon doorzetten. Alle voorpret was toen begonnen. 

Eind mei ben ik meteen keihard aan het werk gegaan, fulltime in Laren bij George L.A. Nog steeds werk ik hier met heel veel plezier. Ik ben erg blij dat ik de keuze heb gemaakt om te gaan werken in Laren. Ik heb hier al veel dingen geleerd en leuke nieuwe mensen ontmoet. Oh trouwens, ik heb ook nog voor ongeveer 1,5 maand inAmsterdam gewerkt bij Pepperminds. Heel leuk bedrijf en top werk om te doen. Helaas is het reizen van Laren naar Amsterdam best lastig en kostbaar, dus dat heb opgezegd. Tussen het werken door geniet ik ook van mijn school-loze periode en zie ik vriendinnetjes uit Lochem ook nog regelmatig. Er zijn al een paar vriendinnen bij mij in Laren langsgekomen of we hebben afgesproken in Amsterdam of Utrecht. Eerlijk gezegd vind ik het ook wel gek dat ik niet naar school hoef dit jaar en dat bijna al mijn vrienden gewoon 5 dagen per week zitten te blokken op school... 

Nou nu even over hoe het zit met de voorbereidingen. Vliegtickets zijn geboekt, expres op zaterdag zodat jullie mij allemaal kunnen uitzwaaien !!!!! 

23/11/13 14.05 Amsterdam - Accra 23/11/13 19.55 
03/02/14 12.25 Accra - Nairobi 03/02/14 21.20 
03/02/14 22.30 Nairobi - Dar-Es-Salaam 03/02/14 23.55 
26/04/14 05.10 Dar-Es-Salaam - Nairobi 26/04/14 
26/04/14 08.15 Nairobi - Amsterdam 26/04/14 15.55 

Hierboven het vluchtschema voor wie dat graag wil weten. Ook ben ik druk bezig voor onze visa. De formulieren zijn ingevuld en nu moeten we nog naar het consulaat in Den-Haag. Altijd een beetje gedoe, visa regelen. Je moet er zelf naartoe en het weer ophalen. En dan zit het consulaat van Ghana in Den-Haag, maar die van Tanzania zit weer in Nieuwerkerk aan de IJssel. Dus voor Tanzania doen we een visum aanvraag per post, is net wat makkelijker. 

Morgen ochtend heb ik mijn laatste vaccinaties. Zo ondertussen ben ik echt al helemaal lek geprikt, maar dat mag ook wel als je naar Afrika gaat. Ook omdat we gaan werken in een ziekenhuis is het allemaal wel een beetje tricky. Morgen ga ik ook het recept voor malaria pillen aanvragen en dan zijn we wel weer genoeg beschermd (hepatitis A & B, buiktyfus, gele koorts, meningitis, rabiës, cholerastempel, tbc advies, malariaprofylaxe). 

Het gaat nu heel erg snel, over 2 maanden zitten wij al ergens in Ghana. Ik ben zo benieuwd hoe ik het ga vinden en heb er zoveel zin in. De maand oktober blijf ik nog werken in Laren. Daarna zal ik de laatste 3 weken thuis in Lochem de laatste dingen voorbereiden en vooral veel met vrienden afspreken. Ook spullen aanschaffen ga ik mij de komende weken mee bezig houden. In de zomer heb ik al het een en ander gekocht, zoals bestek, bergschoenen, een slaapzak, een hoofdlamp en nog veel meer gekke dingen. De backpack en bijbehorende spullen mag ik van iemand lenen, heel lief, want dat scheelt me veel. 

De sponsoring gaat ook erg goed. Ik ben heel blij met al die lieve vrienden en familie om mij heen. Super speciaal dat velen van jullie mij hebben gesponsord met mijn reis. Ik heb bijna het bedrag binnen wat ik voor ogen had door middel van sponsoring, dus dat is echt top. 
Thanks a lot !! 

Ik hoop dat jullie nu weer wat meer op de hoogte zijn van alles. Als het goed is heb ik trouwens ook bijna mijn rijbewijs binnen, binnenkort moet ik afrijden. Super spannend, maar ik ga heel erg mijn best doen. Het zou natuurlijk wel heel tof zijn als ik zelf naar Schiphol kan rijden op 23 november. 

Snel weer een volgend berichtje. 

Veel liefs An 

Follow the author: annebouwmeester
More contributions of WorldSupporter author: annebouwmeester
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]