Zondag 20 april – Eerste Paasdag

Vandaag is het Pasen. Wat een feest! Dit willen we goed beginnen met een lekker Paasontbijt. Omdat we hier helaas geen paaseitjes hebben, hebben we een reep chocola gekocht. Ook lekker!
Op het menu: Chocola, cake met slagroom en spikkeltjes, kaneelbrood, geroosterde broodjes, bolletjes, koekjes, ananas, thee, water en mangosap. Dit was echt genieten! Heerlijk om een keer een uitgebreid ontbijt te hebben en niet met een lege maag de dag hoeven te beginnen.
Om tien uur begon de kerkdienst. We gingen om half tien weg naar de eerste daladala. De tweede daladala was een stuk lastiger, want we moesten vragen of die een klein stukje om wilde rijden, omdat wij naar een halte moesten waar hij normaal niet langs komt. We hebben ongeveer 5 daladala’s aangehouden, maar er wilde helaas niemand ons op de goede plek afzetten. We hebben een stukje een lift gehad van een man met een auto die ons uitzette op de plek wat volgens hem de bestemming was. Ons kwam het totaal niet bekend voor en we wisten dan ook niet waar we heen moesten. Na een paar mensen in gebrekkig Engels te hebben gesproken was de conclusie dat we nog een andere daladala moesten nemen en die kwam wel langs de halte waar wij eruit moesten. We hadden gelukkig vrij snel een daladala en deze zette ons op de goede plek af. Nog een klein stukje lopen door een woonwijk en toen kwamen we bij de kerk aan. Het was al bijna half twaalf. Hier baalden we enorm van. Maar uiteindelijk duurde de kerk tot half twee, dus we hebben alsnog twee uur in de kerk gezeten. We hebben veel mooie liederen gehoord en mensen zien dansen. Ook was er een preek van een uur over Pasen. Omdat wij een vertaler hadden via het project, hebben we een groot deel van de preek ook meegekregen. Fijn dat we ook hier in Zanzibar kunnen vieren dat Jezus voor ons aan het kruis is gegaan en daarna weer is opgestaan!

Image
Follow the author: Marlinda
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Image
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]