Woensdag 16 april – Schoolbanken P1? + Stone Town + Parents Meeting + 1,5 week vrij

Zoals jullie op onze blog hebben kunnen lezen hebben wij vorige week de schoolbanken besteld voor klas P1. Vandaag zouden ze worden gebracht en af zijn. Dit hadden we met het schoolhoofd afgesproken. We zouden speciaal hiervoor naar school komen. Om half 10 ’s ochtends zouden wij op school zijn om dit samen met de kinderen en de leraren te vieren. Dit betekent rond half 8 eruit, omdat de daladala ritten ook altijd wel ongeveer een uur in beslag nemen. Rond kwart over 9 kwamen wij op tijd op school aan. Het schoolhoofd was al bezig om de Parents Meeting voor te bereiden. Doodleuk zei hij dat de schoolbanken van P1 nog niet klaar waren door verschillende omstandigheden zoals het weer (veel regen) en weinig elektriciteit. Toen dachten wij: hallo, je hebt ons nummer. Kon je dat ons niet laten weten?! We besloten om maar eerder dan gepland naar Stone Town te gaan om daar de rest van de ochtend en de middag door te brengen.
Aangekomen in Stone Town hebben we lekker en goedkoop geluncht bij het StoneTown Café. We namen allebei een lekkere yoghurt met muesli en fruit (ananas, mango, banaan en watermeloen) inclusief een Fanta. Daarna hebben we lekker in het ‘Forodhani Park’ gezeten voor vrij internet. Dit doen we vrij vaak. We hebben hier geen internet op onze mobiel, maar doen het met wifi. Wat goedkoper is en prima te doen.
Vanaf 15.30 uur zou de Parents Meeting beginnen op de Step Up Academy. En Afrikanen houden zich niet aan de klok, dus dat zou waarschijnlijk wel wat later beginnen. Rond 16.00 uur begon het. Er waren heel veel ouders op afgekomen, wat erg positief was. Het schoolhoofd was ontzettend blij en enthousiast. Het schoolhoofd vind ons ‘erg speciaal’ en wij mochten in een schoolbank naast hem zitten. Het schoolhoofd had veel het woord en het ging over allelei dingen. Ook heeft hij verteld dat wij schoolbanken hebben geschonken voor class P1 en P2. Het was een leuke meeting en we werden met een taxi thuis gebracht geregeld door het schoolhoofd.
Vandaag was onze laatste werkdag voor onze korte vakantie, waarna we nu heerlijk een kleine 1,5 week vrij zijn. We merkten de afgelopen tijd dat onze lichamen erg moe waren van alle indrukken die we de afgelopen tijd hebben opgedaan. Daarnaast zijn de omstandigheden, zoals het klimaat, het eten en de cultuur, zwaar om in te leven en te werken.

Image
Follow the author: Marlinda
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Image
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]