Duurzaamheid en milieu in Uganda (2)

Ik had verwacht dat het milieu in Uganda heel erg schoon zou zijn, omdat er natuurlijk niet zoveel uitlaatgassen zijn als hier in Nederland door fabrieken en verkeer. Dit was niet helemaal waar. Er bestaat daar namelijk niet zoiets als een dienst die het vuilnis op komt halen of een vuilnisbelt. Iedereen verbrandt zijn afval dus zelf. Hierin wordt geen onderscheid gemaakt tussen bijvoorbeeld plastic en papier. Hierdoor onstonden er soms toch enigzins vervuilde omgevingen.

Daarintegen vond ik dat de duurzaamheid in Uganda wel heel erg groot is. Veel spullen worden hergebruikt en overal valt nog wel iets moois van te maken. Dit doen de mensen waarschijnlijk niet vanuit een milieubewust opzicht, maar toch ik denk ik dat wij hier in Nederland nog veel van kunnen leren. Wij zijn zelf ook bij een school geweest, waar we nieuwe schriften hebben uitgedeeld voor het nieuwe schooljaar. De kinderen waren daar echt superblij mee en dat was heel leuk om te zien. De kinderen gingen daar ook veel voorzichtiger en zuiniger mee om. Elk plekje werd gebruikt :)

Contributions, Comments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Blog of sterrewibbens
Content
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
2
Selected Categories
Promotions
SIW

Eindelijk positief nieuws, er mag weer gereisd worden. Maak je droom waar en maak ‘impact abroad’ door het doen van vrijwilligerswerk. Juist in Europa zal het naar verwachting steeds meer mogelijk zijn om te reizen deze zomer.

Restauratiewerk, werken aan de natuur, schoonmaken van de omgeving, sociale ondersteuning bieden aan mensen in heel veel verschillende landen. Je verbetert direct je taalvaardigheid door de internationale samenstelling van de groepen.

Draag bij aan duurzaamheid, blijf dicht bij huis juist in deze tijd en trek erop uit. Zoek jouw vrijwiligerswerkproject via de website van SIW.