Planet 21 - Duurzaam doen

9 Pijlers, 21 doelstellingen, 90 landen! Nooit gedacht dat ik tijdens mijn werk in de horeca van het IBIS-hotel nog bezig zou zijn met duurzaamheid.

Ik was me er altijd al van bewust dat er in het restaurantwezen ont-zet-tend veel wordt weggegooid aan eten. Denk daarbij aan zo'n 1 - 1,5 kliko vol met eten per avond bij ons alleen al. En wat kan je er aan doen om dit te verbeteren, je kan het de gasten toch moeilijk een tweede keer voorschotelen?! 

Van de week heb ik echter kennis leren maken met 'Planet 21', 21 doelen op gebied van duurzame ontwikkeling bij Accor hotels. En dit zijn echt niet de minste. Wist je bijvoorbeeld dat hotelketens zich inzetten voor de bescherming van kinderen en het beschermen van de biodiversiteit? Zelf ben ik voornamelijk bezig met het verminderen van het water- en energiegebruik. Ook hebben we onlangs een nieuwe kaart, waarbij we uitgebalanceerde maaltijden aanprijzen en zelfs een Dutch-dish hebben, waarmee we lokale producten stimuleren! 

We zijn er nog lang niet en er kan zeker nog een heleboel verbeterd worden, maar ik ben blij dat ik ook in mijn werk mijn steentje kan bijdragen voor een betere planeet! :)

Liefs,
Maaike

Follow the author: MaaikeArts
More contributions of WorldSupporter author: MaaikeArts
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]