Vrijdag 4 april – Step Up Academy: Sport, Christelijke les + Pilau eten

Vandaag was het weer tijd voor de wekelijkse sportles op de Step Up Academy! Gelukkig was het vandaag weer eens droog en gingen we met volle moed naar de school toe. Helaas was het schoolhoofd er ’s ochtends vroeg nog niet toen wij aankwamen, terwijl we hadden afgesproken dat we vandaag kwamen meelunchen, omdat hij dat al heel vaak had gevraagd.
De onderdirecteur Mr. Washington begon rond 09.00 uur heel enthousiast met de warming-up op het kleine veld bij de school. De kinderen hadden er weer heel veel zin aan! Daarna liepen we met z’n allen naar het grote veld toe. Wij hadden vandaag het slaghout mee wat we hier door iemand voor ongeveer 5 euro hebben laten maken. We zijn van plan om de kinderen in de komende weken slagbal aan te leren. Tenminste daar gaan wij voor!
Helaas kon de sportles niet doorgaan, omdat er veel jongens op het veld een partij’tje voetbal aan het spelen waren. De ‘secundary school’ had deze week vrij en deze jongens waren op het veld bezig met een competitie.
Een beetje teleurgesteld gingen we terug naar de school. Aangekomen bij het kleine veld van de school vroeg Mr. Washington aan ons of we niet wat anders konden aanbieden aan alle kinderen op het veld. We waren een beetje overdonderd, omdat we hiervoor natuurlijk niets hadden voorbereidt. We hebben uiteindelijk gekozen voor ‘bokjespringen’. We hebben het voorgedaan met wat oudere jongens. Dit ging even een tijdje goed, maar uiteindelijk werd het chaotisch en hebben we besloten dat alle kinderen vrij mochten spelen.
Kort daarna vroeg Abraham (leraar van de kleuters) om mee te komen naar de nursery class. We hadden al een paar keer beloofd aan hem en de kinderen om eens in zijn klas te komen en de kinderen te vermaken. De kinderen blijven altijd naar ons vragen! We hebben een soort ‘commando oefening’ gedaan. Wij deden samen wat voor en de kleuters moesten het nadoen. Zoals: doe een olifant na, spring als een kikker, spring in het rond, ga snel zitten, hakken billen en knieën heffen. En ga zo maar door. De kinderen vonden het erg leuk! En ze vinden het erg tof dat de ‘mzungu’ leerkrachten in hun klas zijn geweest! Mzungu is een veelgebruikte naam voor ‘blanke-Engelse-sprekende-buitenlander-met-veel-geld’. Dit horen wij dan ook veel op straat. Meestal wel grappig, maar soms wordt het ook misbruikt. Omdat ze er vaak vanuit gaan dat elke blanke veel geld heeft.
Tussen 10.00 en 10.30 uur was er weer pauze op de school. Dan krijgen we thee of melk met maandazi en is er dan een soort lerarenkamer. Maandazi is een soort broodje wat veel wordt gegeten op Zanzibar tijdens het ontbijt en de lunch. Tijdens ‘de break’ kwamen er nog wat kleuters naar ons toe wat heel erg leuk was ff. We hebben wat leuke foto’s samen met ze gemaakt.
Na de pauze was het tijd voor de gescheiden lessen voor Christenen en Moslims. Wij waren heel benieuwd naar de ‘Christelijke les’. Het was een gave les waarin ze terugkwamen op een toets en ook enkele liederen zongen. Ze zongen zo vol overtuiging met veel geklap en enthousiasme! Het schoolhoofd ging helemaal op in de liederen. Vooral het liedje ‘Mambo Sawa Sawa’ is blijven hangen. Het waren onvergetelijke momenten. God geeft ons prachtige dingen!
De afgelopen week hadden we ook besloten om deze week op vrijdag mee te lunchen op de school. Door omstandigheden was het er nog niet van gekomen. Het schoolhoofd stond erop dat we een keer met hem zouden mee eten. Vandaag ging dat gelukkig door. Vrijdag is het namelijk ‘pilau-day’ op de school. Pilau is een soort pasta wat lijkt op nasi. Het smaakt heerlijk en wordt hier ook vaak gegeten tijdens bruiloften. Veel bewoners zijn er dol op. Ook wordt dit wekelijks voor ons gemaakt in ons vrijwilligershuis. We hebben het samen gegeten met het schoolhoofd. Het was erg fijn en gezellig. We spraken eerlijk en open over God en hoe goed Hij voor ons is. Dat Hij voor ons zorgt en een plan met ons leven heeft. Hij was dankbaar en blij met de nieuwe schoolbanken voor class P2. Naarmate het gesprek vorderde gaven we aan dat we ook nog genoeg geld hadden om 15 schoolbanken voor class P1 aan te schaffen. Toen kon hij helemaal niet meer zijn geluk op! Hij was ontzettend blij en hij wist niet hoe hij ons te bedanken. Wij zeiden: bedank God maar en dat was hij ook zeker van plan. Het was weer een leuke dag op de Step Up en we gingen met een tevreden gevoel naar huis.

Image
Follow the author: Marlinda
Promotions
verzekering studeren in het buitenland

Ga jij binnenkort studeren in het buitenland?
Regel je zorg- en reisverzekering via JoHo!

Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Image
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]