Dinsdag 8 april – Getallenlijn + houtzagerij + paspoorten

Vandaag gaan we weer vroeg op pad naar de Step Up Academy. We moeten twee lessen wiskunde geven en een les Nederlands.
Maar zoals zo vaak op de scholen loopt het anders. Alle klassen waren rustig met de vorige les bezig en ook class P3 was met een les bezig waar ook nog een lerares bezig was. Na een kwartier wachten gingen we maar naar het schoolhoofd toe. Die zei toen: ja, de ‘timekeeper’ hasn’t ring the bell yet. Wij gelijk: waarom niet? Een jongen uit P4 houdt altijd netjes de tijd bij en luidt de bel voor het einde van de les. Maar P4 had deze dag toetsen en daardoor kon hij de bel niet volgens de normale tijd luiden. Dit was ons opgevallen, maar alle Afrikaanse leerkrachten maakt dat niet totaal niet uit. Uiteindelijk begonnen we rond 09.20 uur met de les in plaats van 09.00 uur.
Voor P2 hebben we een getallenlijn gemaakt van 1 t/m 100. In het lokaal hangt namelijk helemaal niks en het is belangrijk dat de klas een leerrijke omgeving is. De kinderen waren er hartstikke blij mee en begonnen fanatiek te tellen. Ook tijdens de lessen is deze getallenlijn erg handig.
Voor de kleuters hebben we een getallenlijn van 1 t/m 20 gemaakt en een lijn met de letters van het alfabet. Ook zij begonnen al gelijk te tellen en het alfabet op te zeggen. Leuk om te zien hoe blij de kinderen er mee zijn. Het schoolhoofd was ook super trots op de lijnen en bedankte ons ervoor. Hij zij dat de klas nu eruit zag alsof er geleerd werd. En hij vond dat we een goed voorbeeld waren voor de rest van de leerkrachten. Eén van de leerkrachten vroeg ons hoe we dit gemaakt hadden. Ze had nog nooit zoiets gezien er zou er zelf ook niet opgekomen zijn. Voor ons is het iets heel simpels (er gaat alleen heel veel tijd in zitten), maar de mensen op deze school hebben die kennis niet.
Tijdens de les Nederlands hebben we met de kinderen gepraat over bruiloften in Afrika en Nederland. Hoe wordt een bruiloft gevierd en wat zijn de verschillen? We hebben bruiloftsfoto’s van onze eigen bruiloft laten zien en de kinderen vonden dit super interessant. Het was een geslaagde les.
Na schooltijd zijn we met het schoolhoofd naar de houtzagerij geweest. We hebben 15 schoolbanken besteld voor de kinderen van P1. Het schoolhoofd was super blij dat we nogmaals schoolbanken konden schenken. Ook de man van de houtzagerij was trots en blij. Hij krijgt bijna nooit zulke grote opdrachten en dat we nog een keer bij hem kwamen betekende dat we tevreden waren met zijn werk. Dankjewel voor het geld dat jullie ons hebben gegeven. Hiermee kunnen wij dankzij jullie een heleboel mensen blij maken!
’s Avonds kwam onze contactpersoon Emmanuël bij ons langs om onze paspoorten te brengen. Ons vrijwilligersvisum is verlengd. Hoera! Drie weken geleden kregen wij te horen dat ons visum niet zomaar verlengd kon worden. Van tevoren was verteld dat dit wel gewoon kon en nu bleek dat dit niet zomaar kon. Zucht! Weer een Afrikaanse tegenvaller! Ze vertelden ons doodleuk dat we even een paar dagen het land uit moesten. Als we terug kwamen kon ons visum verlengd worden. Hallo?! Even het land uit! Alsof het niets is! We zitten hier op een eiland en dat betekent dat we eerst naar het vaste land moeten en dan nog het land uit. Dat is een dagreis. We kunnen dit financieel helemaal niet betalen en we moeten ook gewoon lesgeven op de scholen. We zeiden dat we hier niet mee akkoord gingen en dat er een oplossing moest komen. Dit heeft weken geduurd. De mensen van het project hebben met de ambassade gepraat en uiteindelijk is ons visum toch verlengd zonder dat we het land uit moeten. We weten niet hoe het precies gegaan is, maar we zijn God dankbaar dat Hij ervoor gezorgd heeft dat we hier kunnen blijven werken.

Image
Follow the author: MichielVierhout
Promotions
verzekering studeren in het buitenland

Ga jij binnenkort studeren in het buitenland?
Regel je zorg- en reisverzekering via JoHo!

Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Image
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]