Woensdag 2 april – Step Up Academy: wiskunde + schoolbanken P2!

Vandaag was het weer tijd om naar de Step Up Academy te gaan. Er stonden namelijk weer wiskundelessen op het programma voor P3, P5+P7 en P4. De laatste tijd kost het ons meer energie om de lessen te geven. We merken dat ons lichaam moe aan het worden is. Dit omdat het vermoeiend is om op Zanzibar te leven en te werken. We bidden veel om kracht en dat krijgen we dan ook vaak op de juiste momenten om het vol te houden. Zo wonderlijk!
We begonnen vandaag met class P3. We hebben het in de les gehad over verdubbelen en halveren. Ze deden heel enthousiast mee met de uitleg van Marlinda. Het was een leuke les met veel enthousiaste kinderen. Ze beginnen steeds meer te leren en daardoor te genieten van onze lessen. Daarna gaven we wiskunde aan P5 + P7. Michiel geeft meestal uitleg aan deze klas. We hebben weer verschillende opdrachten gedaan met behulp van breuken. Ze deden goed hun best en kinderen maken ook individueel vorderingen. Vaak geven we de kinderen zowel klassikaal als één op één uitleg. Ze merken dat wij ze ook veel individuele aandacht geven en daardoor durven ze ook steeds meer aan ons te vragen. Individuele aandacht zijn ze niet echt gewend. Tenminste dan is het meer schreeuwen van de leraren naar het kind. De leraren vinden het vaak lastig om te schakelen naar het niveau van het kind. En dat is juist zo belangrijk in het onderwijs!
Marlinda heeft in deze les weer bij wat kinderen de tafels overhoort. Ze roept dan kinderen één voor één bij zich. De vorderingen van de kinderen worden bijgehouden bij in een schriftje. Dit zijn de oudste klassen op de school, maar sommige kinderen kunnen nog niet eens alle tafels! We zijn van plan om iets met een tafeldiploma te gaan doen, maar daarover zijn we nog aan het nadenken hoe we dat het beste aan kunnen pakken.
Aan het einde van deze wiskundeles kregen we te horen dat we geen wiskunde hoefden te geven aan class P4. Dit vanwege de examens dus. Zucht zucht zucht dachten we. Maar dat gevoel was al snel weg, want er kwam een busje aanrijden met de schoolbanken voor class P2! In totaal krijgt deze klas 10 schoolbanken. De kinderen kregen te horen dat het voor hun was. Wat een verrassing! Alle kinderen juichten en sprongen in het rond. Wat waren ze blij! Daarna gingen we met het schoolhoofd en de kinderen op de foto om zo een herinnering te hebben van een prachtig moment. We willen alle mensen bedanken die ons gesponsord hebben. Ook namens de kinderen, de leerkrachten en het schoolhoofd van de Step Up Academy: hartelijk bedankt!

Image
Follow the author: MichielVierhout
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Image
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]