Salaminca byebye, Obruni hello!

26 oktober 2013:

Na een tijdje geen internet, nu toch nog een reisverslag op onze laatste dag in Ghana. Vanmorgen zijn wij aangekomen op onze laatste bestemming... Hotel de Californa, klinkt veel mooier dan het is. Het ziet er nog aftanser uit dan een studentenhuis (wat het ook half schijnt te zijn), maar gelukkig is het voor 1 nacht. 

Gelukkig hebben we het de anderhalve week hiervoor beter getroffen. Op dinsdag vertrokken we van Tamale naar Cape coast met een prima bus. Het was een lange reis, maar toen we eenmaal opgehaald waren van het busstation door een taxichauffeur, bracht hij ons naar een enorm mooie plek: Ko-sa beachresort. Hier hebben we bijna een week gezeten en genoten van het strand en een douche met stromend water. In deze week hebben we Elmina castle bezocht. Het was erg indrukwekkend om te horen wat daar vroeger allemaal gebeurd is. Elmina zelf is een chaotisch vissersdorp, maar wel met eenmooi strand en veel gekleurde vissersboten. 
Later die week zijn we met drie twentse dames naar Kakum national park geweest en hebben we geploeterd over de loopbrug tussen de boomtoppen (niet geschikt als je hoogtevrees hebt). Hierna gingen we nog langs bij een opvangcentrum voor Ghanese beesten, tien jaar geleden opgezet door een Rotterdams (zeg maar gerust prettig gestoord) stel. Na een rondleiding waar we apen, krokodillen, de dodelijkste afrikaanse slang (gevangen bij Ko-sa in de buurt, aaarghhh), wat katachtige beesten en een uil hebben gezien konden we zelfs nog een bitterbal eten. Gezien de tijd (en de keuken waar ook apen verbleven) sloegen we dit maar even over en vertrokken we naar Cape coast. We hebben hier wat gegeten, maar omdat het zolang duurde hadden we geen tijd meer om Cape coast castle te bezichtigen... Ach, zo gaat dat hier in Ghana. 
Na een paar dagen relaxen en weinig anders doen dan lezen, drinken en eten, waren we toch wel klaar om verder te reizen en trokken we nog een stuk naar het westen. Hier verbleven we op een erg rustige en mooie plek. We hebben hier een tour met de kano (ja, weer een die vol met water liep) naar het dorp op palen gedaan. Leuke tocht en het dorp op palen was interessant om te zien, maar niet spectacular. Spectaculerder was het tapas restaurant waar we naar de tocht gingen eten. Heerlijk!! 

Voordat we naar Accra gingen hebben we nog twee nachten geslapen bij Big Milly's Backyard, een plek met veel rasta's en een relaxte reggae sfeer. We hadden super veel geluk, omdat we konden meerijden met een Ghanese man die naar Accra moest. Een jeep met airco is toch wel fijne in plaats van een verotte volgepropte trotro.Daarnaast werden we nog voor de deur afgezet en nam hij, na veel zeuren, 10 cedi aan. Best cheap voor een reis van 6/7 uur :-). 
We hebben onze uitgekeken bij Big Milly's. Nadat we 100 x gewaarschuwd zijn voor zakkenrollers durfde bijna het strand niet meer op, maar hebben uiteindelijk toch een klein halfuurtje de souvenierswinkeltjes bekeken. Vrijdagavond konden we genieten van een muziekgroep met drums en dans, erg leuk! 
 

Follow the author: Jeanine van Hövell
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]