Peruanen en betrouwbaar?

Een combinatie die helaas niet vaak voorkomt.. ;) 

Op mijn werk werd me gevraagd of ik voor ze wil komen werken voor een half jaar en dan zou ik me onder andere bezig houden met het programma ´Vivencias Andino Amazonica´. Hele leuke optie waar ik hard over aan het denken ben, maar het gewoon nog niet weet aangezien het hier hartstikke leuk is, maar nog eens 6 maanden met de Peruanen.. 

Om me in te lezen in het programma kreeg ik een programma boekje van maar liefst 40 bladzijden mee dat ik even kon gaan lezen. Super interessant, want daar stonden ook alle plaatsen van de provincie Cusco in beschreven. En ik had nog wel wat ideeen voor de weekenden. Zo had ik een poster gezien met een afbeelding die ik graag in het echt wilde zien en dat kwam toevallig ook voor in het programmaboekje. Dus wat ben ik afgelopen weekend gaan doen.. idd deze plek gaan opzoeken:) 

Samen met een Duits meisje (die ik had leren kennen met de trip naar Puerto Maldonado) en Juanito (waarmee simone en ik in Puno carnaval gevierd hebben) gingen we op pad. Super lief trouwens dat Juanito langs kwam. Hij is gids in Arequipa in de Colca Canyon. En maar goed ook dat hij erbij was.. want anders.. haha dan waren we echt wel verdwaald geraakt. 

De eerste dag van het weeked ben ik samen met Silvia naar de vier lagunas gegaan. We zaten in de kofferruimte van een auto en werden afgezet bij de eerste laguna. Super weertje dus vol goede moed zijn we begonnen aan onze wandeling. Hele mooie omgeving!! al die lagunas.. maar helaas is het weer in Cusco niet zo te voorspellen dus nadat we de tweede laguna achter ons hadden gelaten begon het te regenen en onweren en was het ineens IJSkoud.. Met een auto zijn we naar de derde laguna gegaan waar tevens een dorpje was. Wat uit de prehistorie stamde.. Er was dan helaas ook geen restaurant te vinden waar we wat konden eten en warm konden worden. Na nog veel gewandeld te hebben kwamen we savonds in een dorpje met maar liefst 1 restaurant en 1 hostel. Waar we lekker zijn gaan slapen met zes lakens over me heen ;) 

De volgende dag had ik bedacht om naar Waqrapukara te gaan. Zag er super mooi uit op het plaatje op de poster.. Juanito had navraag gedaan aan de mensen in het dorp waar we waren en we moesten even met de taxi naar het ´beginpunt´ gebracht worden en dan zou het een uurtje omhoog wandelen en een uurtje omlaag wandelen zijn. Vol goede moed begonnen we aan de wandeling. Wat een uurtje moest zijn volgens de lokale bevolking was voor ons maar liefst 7 uur!! Het begon al donker te worden, waardoor ik ook nog eens ben gevallen, er was onweer en regen en we waren midden in de bergen.. Ohja de lokale bevolking had ook gezegd dat er meerdere restaurants zouden zijn en hostals... Maar die waren moeilijk te vinden midden in de bergen.. Gelukkig vonden we wel een huis waar we.. gelukkig!! .. mochten slapen en droge rijst met een half eitje te eten kregen :) 

Na weer een koude nacht zijn we vroeg opgestaan om daadwerkelijk de Waqrapukara te beklimmen. Echt mega mooi, midden in de bergen hebben we de zonsopgang gekeken:)!! En toen begon de tocht terug.. dat natuurlijk ook niet maar een uurtje was. Na vijf uur wandelen waren we eindelijk ergens.. nog steeds niet op de eindplek maar niet meer hoog in de bergen ;) en helaas was het niet alleen naar beneden lopen maar mochten we veel bergen paseren voordat we naar beneden mochten lopen. En op een hoogte van 4600 meter is dat toch wel moeilijk, ohja en zonder eten en water want dat hadden we ook niet meer... 

Al met al zijn we weer heel huids beneden gekomen en terug in Cusco ;) Waarnaar ik bij mijn gastgezin kwam en ze me alleen maar droge rijst met een eitje te eten gaven... ik ging bijna om van de honger. Dus ben maar gelijk door gegaan naar de stad om nog meer te gaan eten ;) 

Dit weekend ga ik eens kijken hoe het is in Paukatambo:) En dan .. zijn het nog maar drie dagen meer dat ik werk in Cusco... de tijd gaat echt snel!!! Maar dan zie ik wel mijn zusje weer:) 

 

 

Content categories
Check all content related to:
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
1059