Mijn ervaring met Milleniumdoelen

Een van de milleniumdoelen is in 2015 gaan alle jongens en meisjes naar school.

Persoonlijk denk ik niet dat dit doel bereikt gaat worden. Wél zie ik dat er heel veel verbetering is in het aantal kinderen dat naar school gaat. Tegenwoordig is er in steeds ontwikkelingslanden gelijkheid en mogen steeds vaker ook meisjes naar school.

Bijvoorbeeld in Uganda, zag ik dat er heel veel scholen werden gebouwd. Ook voor weeskinderen werd er veel gezorgd en werd er veel aandacht besteed aan het feit dat weeskinderen ook naar school moeten kunnen gaan.

Ik vind dat de ontwikkeling van het aantal kinderen dat naar school kan heel goed gaat sinds 2000 en er is denk ik veel verbetering gekomen, ook qua gelijkheid van jongens en meisjes. In de loop van de jaren zal de verbetering zeker toenemen maar ik denk niet dat het milleniumdoel al in 2015 gerealiseerd wordt.

Contributions, Comments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Blog of EsmeeJansen
Content
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
0
Selected Categories