United World College - Geselecteerd!

Ik heb nieuws! De ontzettend spannende selectie is afgerond en het is gelukt: Ik ga mijn VWO afmaken op een internationale school, genaamd United World College (UWC)! Komend schooljaar (dus na de zomervakantie) begint de opleiding, die 2 jaar duurt. Ik ben enorm blij dat ik deze kans heb gekregen!

 

United World College

United World College (UWC) is school, maar dan anders. UWC is een internationale organisatie met 14 scholen en leerlingen die meer dan 181 landen vertegenwoordigen. Jongeren tussen de 16 en 18 jaar worden geselecteerd door hun eigen NC (Nationale Comité) op basis van motivatie en geschiktheid. In het filmpje een korte introductie.

 

Aan het einde van het 2 jaar durende schoolprogramma heb je de International Baccalaureate (IB) afgerond. Je gaat naar huis met een IB-Diploma; een soort internationale VWO. School wordt gecombineerd met veel leuke fysieke en creatieve uitdagingen en maatschappelijke activiteiten, die ook allemaal onderdeel zijn van het diploma. Je hebt hier veel vrijheid in, dus je mag zelf kiezen hoe je er vorm aan geeft, door middel van bestaande projecten of door zelf iets te organiseren.

 

UWC heeft als doel om leerlingen uit zo veel mogelijk landen bij elkaar te brengen en zo wederzijds begrip te stimuleren. Je zit op school met ongeveer 200 leerlingen uit totaal verschillende landen. Je woont ook met hen samen op een campus, of in mijn geval in residences (studentenhuizen), waardoor je een hele hechte band opbouwt met mensen die overal op de wereld vandaan komen.

 

"UWC heeft als missie onderwijs als bron van kracht te gebruiken om mensen, landen en culturen samen te brengen voor een vreedzame en duurzame wereld." – UWC Nederland

 

Kijk voor meer informatie snel op de website! www.uwc.nl

 

Mostar, Bosnië-Herzegovina

De 14 UWC-colleges bevinden zich op vijf continenten: Afrika, Noord Amerika, Centraal/Zuid Amerika, Azië en Europa. Ik ben geselecteerd voor UWC in Mostar (Bosnië-Herzegovina), afgekort UWCiM.

 

"To be honest, UWCiM cannot be summarised in the pages of a word document. That would just be impossible. As you know, there are some things and experiences in life that don’t fit into a piece of paper. They don’t even fit in a thousand of them." - UWCiM Students

 

De meeste vakken in Mostar verschillen van die op een reguliere middelbare school in Nederland, ik kan bijvoorbeeld kiezen uit de vakken Peace and Conflict Studies, Psychology, Theatre Arts en allerlei talen. Ik zit straks op school met zo'n 70 nationaliteiten, wat voor hele interessante discussies kan zorgen.

 

CAS (Creativity - Action - Service)

- Creativity (hobby's): Je krijgt de kans om je talenten te ontwikkelen. Je kan je aansluiten bij groepen die zich met verschillende dingen bezighouden, zoals fotografie, theater, debat, etc.

- Action (sport): Ook wordt er veel aan sport gedaan. Helaas is er geen mogelijkheid om te hockeyen, maar je kan wel volleyballen, hiken/klimmen, dansen, mediteren/yoga, etc.

- Service (vrijwilligerswerk): Maar misschien nog wel het belangrijkste van de dingen die je naast school doet is het vrijwilligerswerk. De school is erg gericht op de maatschappij en waar extra aandacht nodig is. In Mostar gaan we ons richten op de kansarme sociale groepen, zoals vluchtelingen, de Roma-bevolking en weeskinderen. Het vrijwilligerswerk doen kan op veel verschillende manieren, zoals het leiden van praatgroepen of optreden voor kinderen.

 

WorldSupporter Resources: 
Contributions, Comments & Kudos

Gaaffff!! Well done :)

Gaaffff!! Well done :)

Thanksss! :)

Thanksss! :)

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.