Einde vrijwilligerswerk en begin reizen.

Het lesgeven op school was erg leuk. Na een paar weken kenden de kinderen me en luisterden ze ook beter waardoor het lesgeven ook een stuk leuker werd. Na school gaf ik bijles aan de kinderen in het dorp. Wat erg leuk was omdat ze zeer gemotiveerd waren. Na de bijles werd er gevoetbald en getekend. We hadden teken matriaal en een voetbal aangeschaft die we toen we zijn weggegaan hebben achtergelaten.

Ons gastgezin hebben we geholpen door een website (ramhomestay.wordpress.com), bilboard en e-mail adress te maken. Ook zijn we in Pokhara langs hotels en toerist information centres gegaan. Hopelijk zal het voor meer toeristen zorgen.

Het was een emotioneel afscheid. Alle kindjes van het dorp hadden boeketten, brieven en knutsel werkjes gemaakt. Twee hadden ook armbandjes voor ons gemaakt, dat staat in Nepal voor vriendschap/broederschap. We kregen ook kransen. Ik moet eerlijk toegeven dat ik wel een brok in m'n keel had. Ik hoop dat de kinderen de lessen leuk vonden en hopelijk ook iets hebben opgestoken. Ik vond het in iedergeval een super ervaring.

Bardia was super leuk. De weg er naartoe was wel erg lang. We hadden ook pech/geluk. We waren namelijk getuigen van een dodelijk ongeluk. Een auto haalde ons in en van de andere kant kwam een motor. Door een kip op de weg is de auto over de kop gegaan en heeft de motor geschept met twee mensen daarop, die zijn beide overleden. De auto bestuurder is gevlucht. We zagen vanuit het raam de auto over de kop gaan wat wel schrikken was. De bus is gewoon doorgereden maar is bij de politie checkpoint, die heb je erg veel, halt gehouden. Na een paar uur is besloten dat de bus moest blijven voor onderzoek. Er zou een andere bus komen maar die kwam toch niet. We moesten met z'n alle in de laate bus die ook al vol was. Dus twee bussen in een dat was proppen. Ik kwam te zitten op een plek waar ik niet rechtop kon zitten omdat ik dan mijn hoofd stote dus ik heb 9 uur lang schijn gezeten. Maar ik was gedurende de reis met name blij dat de auto niet onze kant op is omgeslagen. De wegen zijn sowieso erg gevaarlijk. Langs de weg zie je allemaal karkassen van verongelukte bussen/vrachtwagens.

We hebben veel dieren gezien in Bardia. De neushoorn vond ik het indrukwekkends. De omgeving van Bardia was ook erg mooi. Veel oude kleien huisjes met rieten en stenen daken. Een stuk mooier dan de nieuwe cement huizen met golf platen die in Pokhara en Kathmandu meer aanwezig zijn. Bardia is nog echt een landbouw gebied. Ze hebben verder geen industrie. Doordat het plat is het voornaamste vervoermiddel een fiets.

We zijn ook naar Bhaktapur, een oude stad dichtbij Kathmandu, gegaan om de nieuwjaar viering mee te maken. De stad was vol met groepen die muziek maakten, er was ook een optocht. Het was echt anders dan de vorige keer dat we er waren. Ook hier werd er in de tempels geofferd.

Follow the author: Johan Veenstra
More contributions of WorldSupporter author: Johan Veenstra
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]