Wie is de Nederlandse Albert Schweitzer??

Afgelopen februari was ik bij het Albert Schweitzer Ziekenhuis in Gabon, West-Afrika. Albert Schweitzer was een Zwitser die in 1913 naar Afrika ging om een midden in de jungle een ziekenhuis op te zetten. Hij wijdde zijn leven aan het helpen van de zieken en bracht zo zijn levensmotto 'Eerbied voor het leven in praktijk'. Zijn ziekenhuis bestaat nog steeds en er is een mooi museumpje gebouwd waar je kan zien hoe Albert Schweitzer leefde. Je kan wel zeggen dat Albert Schweitzer een van de eerste Europese Wereldsupporters was. Hij heeft voor zijn werk ook een Nobel prijs gekregen.

Om de gedachte aan hem en zijn werk levend te houden is het Albert Schweitzer Fonds (NASF) ingesteld. De Nederlandse tak van de organisatie reikt dit jaar voor de derde keer de Albert Schweitzer Prijs uit. De prijs is bedoeld voor jongeren van 18 tot en met 30 jaar die zélf werken aan een ontwikkelingsproject of ander bijzonder initiatief, gerelateerd aan gezondheidszorg in Sub-Sahara Afrika. Het beste initiatief wint een startsubsidie van 5.000 euro. Kijk voor meer info op nasf.nl

Maar je kan natuurlijk ook gewoon meedingen naar een van de Wereldsupporter Awards! Er zijn Awards voor de Worldsupporter of the Year, Blogger of the Year, Worldsupporter Company of the Year, Worldsupporter project of the Year en Worldsupporter Song of the Year!

Image
Follow the author: Thomas
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Image
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]