joho wereldsupporter trainingsdag

Zodra ik me had aangemeld bij Worldmapping om vrijwilligerswerk te gaan, ging ik op zoek naar manieren op geld in te zamelen. Dit kan onder andere door een wereldsupporter te worden. Je krijgt geld terug van de overheid als je na je reis actief blijft en mensen blijft inspireren met je verhaal. Om in aanmerking te komen voor die subsidie moet je aan bepaalde eisen voldoen. Één daarvan is dat je de joho wereldsupporter training moet hebben gevolgd. Ik heb me hier dus voor aangemeld.

Op 22 maart was het dan zover. Ik moest om 6.15 uur opstaan om de trein van 7.28 uur te hebben richting Den Haag. Want ja, het is toch wel ver van Maastricht naar Den Haag. Gelukkig begon het pas om 11.00 uur anders moest ik nog eerder opstaan.

Bij de training hebben we eerst ons zelf allemaal voorgesteld en verteld waar we naar toe gaan en met welk doel. Daarna werd de groep in 3 groepen verdeeld en kreeg ieder een casus voorgelegd met de vraag hoe de groep zou reageren als het jezelf zou overkomen. Wij hadden de casus dat een leraar een kind mishandelt op school. Wat doe je dan? We besloten om dit met de mede-vrijwilligers te bespreken en met de vertrouwenspersoon daar. Door middel van deze casussen denk je over dingen na, waar je anders niet (snel) over na zou denken. Dit was dus echt top. We moesten ook onze antwoord uitbeelden voor de andere groepen en uitleggen waarom we voor dit antwoord hadden gekozen. De tweede opdracht was dat we een actie moesten verzinnen om €2000,- mee op te halen. Hier moest je dan ook alles omheen verzinnen. Wij hadden de campagne 'een net redt'. Wij zamelden geld in voor klamboes tegen de malariamuggen. We deden dit door middel van een sponsorloop, bingoavonden en leuke acties op straat. Zoals dat als mensen iets doneren gaat een van ons van een warm bad in een koud bad springen. Na de lunch kregen we uitleg over de spullen die we nodig zouden kunnen hebben op reis. Maar ook spullen die een must zijn. Hier heb ik dingen gehoord waar ik zelf nog niet aan had gedacht. Maar ook dingen die ik al had aangeschaft. Als laatste kregen we de MillenniumDoen! presentatie, dit vereist is voor de subsidie. Hier kregen we uitleg over de millenniumdoelen en hoe het allemaal in elkaar zitten. Om 16.00 uur waren we klaar en na een informatieve en leuke dag ging ik weer richting Maastricht. Nu heb ik nog meer zin om in Malawi vrijwilligerswerk te gaan doen!

Follow the author: Claire Schapendonk
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]