Eerste voorbereidingsdag worldmapping

12 april was het dan zover, ik ging mijn andere reisgenootjes ontmoeten. We moesten om 10.00 uur in Utrecht zijn, dus dat betekende om kwart voor 8 in de auto. Na een lange autorit liep ik samen met Loes (die ook meegaat) naar het gebouw. In het lokaal waar we moesten zijn, waren al 2 andere reisgenootjes en begeleiders. We hebben samen een kring gemaakt van stoelen en hebben gewacht totdat de rest arriveerden.
Als eerste stelde onze begeleider zich voor, zij heet Karlijn en gaat samen met Sanne met ons mee naar Malawi. We deden daarna een voorstelrondje. We moesten allemaal drie dingen over jezelf op een blaadje schrijven. De blaadjes werden opnieuw uitgedeeld en we konden gaan uitzoeken van wie we het blaadje hadden. Dit was echt grappig, want zo leerde je elkaar kennen op een andere manier dan normaal.
Hierna vertelde Karlijn wat over haar ervaringen en vroeg ze wat onze 'hopes' en 'fears' waren. Dit schreven we allemaal op aparte blaadjes en moesten dit op een groot vel plakken. Zo behandelde Karlijn alle dingen waar we op hoopten dat zou gebeuren of juist niet.
Als laatste voor de pauze gingen we met z'n alle een quiz over Malawi verzinnen voor de ouders. We werden in groepjes ingedeeld en moesten vragen verzinnen. Na een paar vragen te hebben verzonnen, gingen we door met gewoon wat te kletsen. Na een tijdje hebben we de vragen bij elkaar gevoegd voor een grote quiz.

Lunchtijd!
In het gebouw waar we de voorbereidingsdag hadden, waren ook alle andere groepen die met Worldmapping op expiditie gaan. En al deze groepen hadden tegelijk pauze. Gevolg: een super lange rij voor het eten. In de rij hebben we wel gezellig met elkaar staan praten. En later hebben we met z'n alle gegeten en gepraat totdat de ouders kwamen.
Alle ouders zaten al in het lokaal toen we als groep aankwamen. De ouders kregen eerst een kleine inleiding en kregen daarna meteen de quiz voor hun kiezen. Ze moesten gaan staan of zitten bij bepaalde antwoorden. Het was grappig om te zien, want het was net als op school. De ouders kijken elkaar aan en kijken wat de anderen gaan doen. Dan gaan ze elkaar nadoen, zodat bijna iedereen hetzelfde antwoord heeft. Zo gingen ze ook een paar keer erg de mist in.
Nadat ze de quiz hadden overleeft, kregen ze een presentatie over wat er nu precies gaat gebeuren en wat handige tips. Zo kregen we te horen dat we alleen in de thuisbasis vlees zouden gaan eten, omdat alleen daar zeker is dat het goed en hygiënisch is bereid. Ook moeten wij, de groep, iedere keer de tenten zelf opzetten en afbreken. Bij het inchecken moeten we op elkaar wachten, zodat we samen kunnen inchecken als groep.

Na de presentatie was de voorbereidingsdag alweer voorbij. Het was super leuk om mijn reisgenootjes te leren kennen. En volgens mij hebben we heel erg gezellige groep. Ik heb nog meer zin gekregen om te gaan. Dus ik zeg: Malawi kom maar op!

Follow the author: Claire Schapendonk
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]