Het kan altijd erger;)

De weken vliegen voorbij in Cusco..
Op het werk gaat ´t zeker goed. We zijn bezig met een documentaire over Cusco. En daarvoor gaan we naar allerlei plekken in de stad, maar ook buiten de stad om te filmen. En ik mag foto´s maken:) Ik word nog een heuse fotografe.. haha wel leuk want met mijn eigen camera weet ik nooit wat voor foto´s ik maak, doordat het scherm kapot is..

De weekenden hier zijn ook gezellig! Er is genoeg te doen en veeeel te beleven:) Zo heb ik afgelopen weekend ook heeeel veeel beleefd. Met een groep van 9 personen gingen we naar de Jungle. Vrijdag avond zouden we vertrekken in een bus cama. Dat betekent dat de stoel heel ver naar achteren kan zodat het lijkt alsof je gewoon in een bed ligt. Aangekomen bij het busstation bleek er voor ons geen bus cama te zijn.. maar wel een .. prive bus! Nou dat was dus gewoon een klein busje met rechte stoelen die niet eens 1 cm naar achteren konden. Boos dat we waren zijn we toch ingestapt om de 10 uur durende reis aan te gaan.

Eenmaal op weg waren we hoog in de bergen (6000 m) kregen we een klapband. IJskoud dat het was werd de band gewisseld. En konden we weer verder rijden. Maar helaas niet voor lang. Want toen we aankwamen bij een dorp mochten we niet verder rijden.. wij hadden geen idee waarom, maar moesten 3,5 uur wachten voordat we verder konden. Na geprobeerd te slapen in de krappe bus reden we verder. Totdat de vrouw van de tour operator zei dat we vanaf een bepaald gingen lopen naar Plaza de armas in Puerto Maldonado. We begonnen de wandeling met in gedachten dat Plaza de Armas heel dicht bij zou zijn, 10 minuten lopen ofzo.. het was NATUURLIJK ANDERS! La senora zei dat we maar op een motor moesten gaan.. want er reden er zoveel rond. Nou ik had dus een motor, maar eigenlijk totaal niet veilig (besefte ik natuurlijk daarna) want ik was alleen zonder de rest van de groep.. Gelukkig zag ik al snel andere meiden die ook op een motor waren gesprongen. Maar.. de motor kon niet echt goed doorrijden want op straat lagen boomstronken, rommel en allerlei blokkades, zelfs spijkers en er waren ook nog eens touwtjes gespannen om een motor onderuit te halen.. De motorrijders reden op een gegeven moment niet meer door want de weg was te geblokkeerd. Ze hadden wel een idee.. terug rijden en een andere route nemen. Prima dachten wij.. totdat de motor waar ik op zat kapot ging.. NEE!! en we waren dus nog verder weg dan dat we onderhand begonnen waren met lopen. Uiteindelijk zijn twee andere meiden ook gestopt en zijn we gaan lopen naar Plaza de Armas. Dit duurde maar liefst..... 2 uur! in de brandende zon, dik 40 graden! toen we dan eindelijk aankwamen bij het restaurant ben ik er ook nog eens onderuit gegaan.

Na de lunch gingen we het bootje op om daadwerkelijk echt de Jungle in te gaan! Super mooie omgeving, met veeeel insecten en muggen. We zouden 45 min op een boot zitten en 45 min wandelen. Maar zoals bijna altijd hier in Peru weten ze niet zo goed tijd in te schatten.. Dus we zaten 20 min op een boot en liepen nog eens 2 uur door de jungle. We kwamen aan bij een roeiboot waarna we vaarden naar een mega mooi meer waar ook onze slaapplek was. We zijn met zijn alle gaan zwemmen in het meer om even heerlijk af te koelen.. wat niet echt lukte want het water was net soep.. ´s avonds zijn we nog opzoek gegaan naar krokodillen, maar helaas geen een gevonden.

Op naar de tweede dag.. We kregen een uitleg over de bomen en de planten en er waren apen:)! Na een uitleg die alleen in het spaans was want de gids die engels zou spreken kon niet heel veel meer dan yes en no zeggen, gingen we verder. We zijn gaan vissen naar Piranjas, alhoewel er waren maar twee lijnen dus de gidsen gingen vissen naar piranjas. Deze waren te slim en aten alleen het vlees op en we hebben er dus geen gezien.. Alleen wat me wel een beetje zorgen maakte was dat we naar de visjes gingen vissen waar we de dag ervoor nog gezwommen hadden ....
Ook deze dag gingen we op zoek naar een krokodil EN we hebben er eentje gezien hoor:) ´s avonds gingen we opzoek naar dikke spinnen. Hadden we er eentje gevonden duwt de gids met een stokje tegen die spin, wat doet de spin.. kruipt terug in zijn holletje.. Maar goed 2 seconden lang een dikke vatsige spin gezien;)
We hebben de dag ook nog aan ontspanning gedaan, want ´savonds hadden we kampvuur met marshmallows:)

Na een korte nacht.. we moesten al ontbijten om 4.30 uur zouden we papagaaien gaan bewonderen. Helaas was er blijkbaar een gier waardoor de papagaaien niet kwamen en ze alleen hoog in de lucht vlogen, wat er voor ons uitzag alsof het gewoon mussen waren. Daarna waren er nog wel leuke activiteiten .. Zipline! altijd leuk :) en kayaken en daarna naar monkey eiland. De beestjes die hier zaten waren wel niet helemaal wild. Het waren beesten die gesmokkeld waren en die hier uitgezet werden voor een beter leven. en ze werden dan dus ook gevoerd.. we hadden allemaal een stuk banaan dat we gooiden naar de apen. Alleen ik was zo aan t kijken dat ik even vergeten was dat ik ook nog een stukje banaan in mijn handen had. Dus opeens word ik me toch aangevallen door een aap. Deed echt wel pijn, stom beest. Hij had uiteindelijk mijn banaan beet en toen liet hij mij pas los. De gids stond al klaar met zijn muggenspray om te gebruiken als pepperspray...

Het was ons laatste dagje in de jungle en gingen weer terug naar Puerto Maldonado. Waar we gingen lunchen en met een tuk tuk gingen we naar het busje. Gelukkig niet weer wandelen! Alleen.. de terug reis naar Cusco ging alles behalve vlekkeloos... Zo was er een een van de eerste dorpjes die we tegen kwamen een blokkade van boomstronken die in brand stonden en overal lag glas of andere dingen die ook in brand stonden. Nadat la senora gepraat had met de baas van het protest in het dorp mochten we dan toch langs. notitie: de bus reed wel door al het glas..
eenmaal onderweg bleek dat we nog veeeellleee dorpen te gaan hadden en overal was protest. En in sommige nog erger dan in andere.. in een dorp is de politie in de bus gestapt met wapens om ons te ´beschermen´. We dachten dat we het wel gehad hadden maar nee hoor.. doordat er dus zoveel glas lag hadden we weer een klapband. Daarna was er nog eens een blokkade door wegwerkzaamheden en ohja.. er waren ook rotsblokken naar beneden gevallen waardoor we helemaal niet meer verder konden. Dus wat besloot de chauffeur (de enige die we hadden) dat we beter even om konden rijden. We zaten bijna in Puno (dat is echt ver) om vervolgens naar Cusco te rijden. We hebben er maar liefst 21 UUR over gedaan om in Cusco te komen. Met 1 chauffeur die ook nog eens boven zijn stuur in slaap was gevallen. Al met al een reis waarin we van het ene probleem in het andere kwamen en dan te bedenken dat het bureau waar we boekten wist van het probleem...

Maar nu ben ik weer veilig in Cusco, ben ik al onder handen genomen van de fysio. en ben ik ook nog eens vrij voor een weekje:)
En het weekend dat komen gaat.. hopelijk gaat dat beter worden!

Follow the author: lieke-89
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]