Zaterdag 29 maart – Jozani Forest

Vandaag gaan we met z’n allen naar Jozani Forest. Dit is een National Park waar je voor een paar euro door het bos kunt wandelen en apen kunt zien. We gaan al op tijd op pad, omdat we een lange rit met de daladala moeten maken. Onderweg stopt de daladala vaak om mensen er in of er uit te laten en vaak moeten er ook allemaal spullen mee die op het dak geplaatst worden. Onderweg begint het helaas heel hard te regenen, maar gelukkig zitten we droog.
Als we bij het park aankomen besluiten we om eerst wat te gaan eten. Michiel neemt Spaghetti Bolognese en Marlinda neemt Mixed Vegetables Curry with rice. We moeten wel drie kwartier op het eten wachten, maar gelukkig was het de moeite waard. Het smaakte heerlijk!
Inmiddels was het droog geworden en gingen we samen met een gids het bos in. Overal waren diepe plassen en veel modder. Gebeten door reuze mieren en nat tot aan onze enkels sopten we in onze schoenen door het park. Het was prachtig. Er waren veel verschillende bomen en struiken en we genoten van de natuur. Na een tijdje kwamen we bij een plek waar een heleboel apen waren. Ze waren overal om ons heen. Kleine apen, grote apen. Ze slingerden van tak tot tak en maakten grote sprongen. Echt super tof om te zien.
We gingen ook nog langs een mangrove. Hier groeien allemaal bomen in het water. Het was een prachtige omgeving en bijzonder om te doen.
Toen we aan de weg stonden te wachten om terug te gaan, waren er een paar apen heel dichtbij. Op minder dan een meter afstand liepen ze voor onze voeten langs.
Het was een gezellige dag en gaaf om apen van zo dichtbij te zien.

Image
Follow the author: Marlinda
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Image
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]