Donderdag 27 maart – Sporten met de jongsten en de oudsten

Vorige week hebben we met de Nursery class gesport en nu wilden de kinderen van de Baby class ook graag met ons sporten. Daarom hebben we afgesproken dat we een half uur eerder zouden komen, zodat we eerst met de Baby class buiten konden spelen. Maar zoals bijna elke keer al we op de Karibu School komen gaat het niet zoals afgesproken is. Er wordt ons verteld dat we niet met de Baby class buiten kunnen spelen, omdat ze eerst van iemand afscheid moeten nemen. We leggen ons er maar bij neer, wat we inmiddels al wel gewend zijn. Maar twee minuten later stormen de kinderen naar buiten en wordt er van ons verwacht dat we met ze gaan spelen. Huh? Hebben wij iets gemist? Ach ja, dan doen we dat toch! De kinderen vonden het super leuk om met ons buiten te zijn. We hebben gegooid en gerold met de bal, gevoetbald en liedjes met bewegingen gedaan. Het was erg gezellig en de juffen van de Baby class vonden het ook leuk.
De sportleerkracht moest vandaag naar het ziekenhuis omdat hij kiespijn had, maar wij zeiden dat we gewoon wilden sporten. De kinderen vinden het hartstikke leuk om met ons te sporten en we kunnen het ook wel zonder hem.
We gingen naar class 6 and 7 om te sporten, maar dit kon niet. Class 6 had les van een andere leerkracht en er stond ook ineens geen sport meer op hun rooster voor vandaag. In het rooster van class 7 stond ook wat anders, maar hun leerkracht was er niet, dus hebben wij ze gewoon meegenomen naar het veld. In deze klas zitten maar 8 kinderen, dus het spel wat we hadden voorbereid konden we niet doen. We vroegen de kinderen wat ze wilden doen en dat was voetbal. Zelf hebben we ook meegedaan en een leuk partijtje van 5 tegen 5 gespeeld. De kinderen waren super fanatiek en het was leuk om ze op deze manier aandacht te kunnen geven. Na dik een half uur waren we helemaal bezweet en bekaf. We hebben nog even ‘iemand is hem niemand is hem’ gedaan en toen was het tijd om terug te gaan naar de klas.
We gingen class 5 ophalen, maar hun konden niet komen sporten vanwege een andere les en ook class 6 was nog niet beschikbaar. Wij en de kinderen vonden dit erg jammer, want iedereen had zin om lekker te sporten.
Voor ons is het erg vermoeiend dat het bijna elke keer zo gaat. Wij bereiden onze sportlessen voor, maar moeten ons telkens aanpassen. Ook zijn we een uur in de hitte onderweg en komen niet op school om een paar uur op een stoel te zitten en niks te doen. Ook worden de kinderen teleurgesteld als ze niet kunnen sporten, want ze hebben er juist telkens zo’n zin in, juist ook wanneer ze ons zien.
Wij besloten maar om weer terug te gaan, want het zag er niet uit dat we geen klas meer konden krijgen om te sporten.
Gelukkig hebben we twee leuke sportlessen gehad vandaag en veel kinderen zien genieten. Daar doen we het voor!

Image
Follow the author: MichielVierhout
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Image
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]