Tips voor duurzaam in Nederland

Zoals ik in mijn vorige blog heb geschreven over de duurzaamheid in Uganda, ga ik nu een paar tips geven om de duurzaamheid in Nederland te verbeteren. Doordat Uganda in mijn ogen een erg duurzaam land is, zou je misschien denken dat ik dan een heleboel tips zou hebben voor Nederland. Toch is het moeilijk om die een paar te verzinnen. Het probleem is namelijk dat niet alle ideeën vanuit Uganda ook daadwerkelijk toepasbaar zijn in de Nederlandse samenleving.

In Nederland is de natuur nu langzaam aan het verdwijnen, dit is een erg groot probleem, omdat dit er langzaam voor gaat zorgen dat er helemaal geen samenwerking tussen natuur en mens mogelijk is. De natuur zorgt er tenslotte voor dat er genoeg zuurstof is. Toch zijn er nog veel meer andere nuttige functies van de natuur. De mens kan de natuur namelijk ook gebruiken als hulpmiddel. Hout wordt vaak gebruikt in verschillende objecten, dit komt omdat hout erg stevig is. Toch wordt het dan vaak beperkt met het kappen van bomen, zodat het totaal aantal bomen ongeveer gelijk blijft. Dit aantal bomen is de laatste jaren in Nederland erg afgenomen en dus is er ook bijna geen samenwerking tussen de natuur en de mens meer mogelijk.

Doordat dit in Uganda wel heel erg is, kan Nederland hier veel van leren. In Uganda is het namelijk zo dat de mensen er echt voor zorgen dat de natuur goed wordt behandeld en dat het eigenlijk gewoon deel uitmaakt van het leefgebied. Dit is in Nederland niet zo, en in Nederland wordt het maar gewoon allemaal weg gekapt.

Ook is het in Nederland belangrijk dat wij echt gaan kijken naar wat wij als 'Rijke westerlingen' nou echt niet meer nodig hebben. Wij gooien namelijk veel te snel spullen weg. Bij eten heb je dit vaak zelf al in de gaten dat je het weg gooit en dat het eigenlijk nog te eten was. Toch gooien wij naast eten, nog een heleboel andere spullen weg, die we nog gewoon hadden kunnen gebruiken. Vaak kunnen elektronische spullen die kapot zijn toch nog worden gebruikt voor de maak van nieuwe producten. Ook hebben wij vaak zo iets dat als een product inmiddels al 2 maanden te koop heeft gestaan, dat we het dan maar weg gooien, omdat toch niemand is geïnteresseerd. In dit soort gevallen kun je het nog beter weg geven, dan weg gooien. Zo maak je er in ieder geval nog iemand blij mee...

Follow the author: ferdyvbrussel
More contributions of WorldSupporter author: ferdyvbrussel
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Wat goed dat je hier zo mee

Wat goed dat je hier zo mee bezig bent zeg! Als je het echt leuk vindt om je te verdiepen in duurzaamheid, kun je op het internet enorm veel andere mogelijkheden van duurzaam leven en afval verwerken vinden. Er zijn hier ook andere wereldsupporters die het een en ander over duurzaamheid geblogd hebben. Ik ga snel in je andere blog lezen waarom Uganda zo duurzaam is, ik ben er erg benieuwd naar!

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount] 1