Hoe kun je duurzamer zijn in Nederland?

In Nederland zijn er zoveel mogelijkheden om duurzamer te leven en dus een kleine bijdrage te geven aan de ontwikkeling van het klimaat. Je kunt tegenwoordig in Nederland over stappen naar groene stroom, dit betekent dat de elektriciteit die jij in je huis gebruikt opgewekt word op een duurzame manier. Bijvoorbeeld door middel van windmolens. Ook kun je natuurlijk wanneer je thuis komt gewoon een dikke trui aandoen en een extra paar sokken en daarna de verwarming lager draaien. Je blijft het dan net zo warm hebben, maar toch draag je ook jouw steentje bij aan dit. Zelf ben ik me er wel meer van bewust geworden sinds de reis naar Uganda, dat de natuur en het klimaat voor sommige mensen heel belangrijk zijn. Omdat wanneer door klimaatverandering het minder gaat regenen in Uganda, de oogsten gaan mislukken en mensen zonder water komen te zitten. In Nederland zullen zulke dingen niet zo snel gebeuren, maar daarom is het juist goed om er je van bewust te zijn en er op jou eigen manier een steentje aan bij te dragen.

Contributions, Comments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Blog of lucr98
Content
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
0
Selected Categories
Promotions
SIW

Eindelijk positief nieuws, er mag weer gereisd worden. Maak je droom waar en maak ‘impact abroad’ door het doen van vrijwilligerswerk. Juist in Europa zal het naar verwachting steeds meer mogelijk zijn om te reizen deze zomer.

Restauratiewerk, werken aan de natuur, schoonmaken van de omgeving, sociale ondersteuning bieden aan mensen in heel veel verschillende landen. Je verbetert direct je taalvaardigheid door de internationale samenstelling van de groepen.

Draag bij aan duurzaamheid, blijf dicht bij huis juist in deze tijd en trek erop uit. Zoek jouw vrijwiligerswerkproject via de website van SIW.