Donderdag 20 maart – Sportles Karibu School: Nursery classes

Deze week hadden alle groepen van de primary school op de Karibu School een drukke week. Ze hadden namelijk een week met examens. Helaas is het in Afrika dan vaak zo de sportlessen komen te vervallen. Terwijl juist onze mening is dat sport en spel voor de kinderen dan een heerlijke afleiding en ontspanning kan zijn. Even ontstressen, je hoofd leeg maken en lekker sporten.
Afgelopen maandag hadden we gehoord dat we vandaag sport moesten geven aan de nursery classes. Dit zijn kinderen in de leeftijd van 4 tot en met 6 jaar. We hebben al vaak gehoord van onze sportleraar dat deze kinderen niet konden wachten om een keer van ons een sportles te krijgen. Daarom zeiden we ook meteen ja om hun een keer sport te geven.
We verzamelden bij de school en we zagen dat er drie klassen naar buiten kwamen. Dit waren ongeveer 70 kinderen! In totaal hadden ze op 1,5 uur gerekend voor de sportles. We dachten gelijk: wow, dit wordt aanpoten vandaag en hoe gaan we dit doen? We liepen met de sportleraar, de leraressen van de nursery classes en de kinderen naar het grote veld. De kinderen renden op het laatste stuk hard naar het veld toe. Ze konden niet wachten om te beginnen. Het was een erg komisch en grappig gezicht.
In het begin stonden de kinderen allemaal netjes op een rijtje en hebben we een korte warming-up met ze gedaan. Lekker even springen, gek doen en de spiertjes wakker maken. Daarna hadden we een vierkant uitgezet waar alle kinderen om heen moesten rennen. Dit ging niet gelijk goed, maar we kregen hulp van een paar leraressen. Uiteindelijk hebben ze een paar rondjes om het vierkant gerend. Inmiddels kwam ook een andere vrijwilligster uit Nederland helpen, die ook in hetzelfde huis woont als wij.
Daarna hebben we de aardappelrace gedaan. Steeds riepen we 15 kinderen bij ons en maakten 3 teams van 5. Het was erg leuk om te zien en ze deden goed mee. Alleen was het meer lopen in plaats van rennen en dus niet echt een race. De kinderen vonden het erg leuk om te doen! Het volgende spel was in een kring. Alle kinderen moesten gaan zitten en er kwamen 2 ballen in het spel. Als de bal bij jou kwam moest je de bal naar iemand anders rollen. Daarna ging de leraressen de ballen naar de kinderen gooien en moesten ze de bal vangen. Dit ging aardig goed en de kinderen vonden het erg leuk.
We hadden ook weer onze hoedjes meegenomen en besloten om nog een tikspel aan te bieden aan de wat oudere kleuters. Het was het basis tikspel. Als je getikt bent ga je uit het veld en ben je af. De kleuters vonden het erg leuk en waren veel aan het lachen. We eindigden de sportles met een Afrikaanse versie van ‘zakdoekje-leggen’, maar hun speelden het spel met een schoen in plaats van een zakdoek. De kinderen deden erg fanatiek mee. Het was een erg leuke sportles en we hebben veel kinderen zien lachen!

Image
Follow the author: Marlinda
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Image
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]