Zondag 23 maart – Een mooie zondag

Een aantal weken geleden zijn wij uitgenodigd voor een kerkdienst van een lerares van de Step Up Academy. Toen hebben wij tegen haar gezegd: bedankt voor de uitnodiging, maar we weten nog niet precies op welke zondag we meegaan naar uw kerk. De lerares heet Madame Anna en het was ook de kerk van Mister Bigo, ook een leraar van diezelfde school. Ongeveer 1,5 week geleden hebben we aangegeven dat we op deze zondag naar hun kerk zouden gaan. Dat vonden ze natuurlijk erg leuk!
Madame Anna had ons verteld dat de kerkdienst om 10 uur zou beginnen en dat we rond 10 uur bij ‘the airport’ moesten staan. Het vliegveld is op ongeveer 15 minuten van ons huis lopen, dus dat was natuurlijk geen probleem. Mister Bigo zou ons daar ophalen en ons meenemen naar de kerk. Iets voor half 10 begon hij ons al te bellen: waar blijven jullie? Zijn jullie al onderweg of niet? Wij hebben toen verteld dat Anna had gezegd dat we om 10 uur bij het vliegveld moesten staan. Weer miscommunicatie hier op Zanzibar. Maar daar zijn we inmiddels wel aan gewend. We vertelden hem dat we ons nog aan het klaarmaken waren en dat we rond kwart voor 10 bij het vliegveld zouden zijn. Dit was prima volgens hem! Tijdens ons lopen richting het vliegveld begon hij ons al te bellen, want hij stond inmiddels op een ander plek, want hij wist dat wij in Chuckwani woonden. Tijdens dit telefoontje zagen we elkaar al in de verte. Mister Bigo gevonden: check. Nu op naar de kerk!
Na ongeveer een klein half uurtje lopen kwamen we aan bij de kerk. Het was een zeer kleine christelijke gemeente met ongeveer 15 tot 20 mensen die aanwezig waren. Het was niet echt een kerk, maar een heel klein gebouwtje. De grootte van het gebouw was niet groter dan het formaat van een winkeltje van hier. Erg klein dus.
De dominee bleek de man van Madama Anna te zijn. Hij was erg enthousiast en dit was mooi om te zien. De dienst werd zowel in het Swahili verteld als in het Engels, dus dat was heel erg fijn. We werden hartelijk ontvangen door de gemeente. Er waren ook twee kinderen van de Step Up Academy in de dienst, die vonden het heel leuk om hun blanke leraren te zien. Deze kinderen hebben ook nog een lied gezongen samen met Anna. Anna zelf heeft ook nog een lied gezongen in het Engels. Na de dienst gingen we nog even napraten en kregen we allebei een lekkere Fanta Orange. Dat was erg welkom, want het was weer erg warm vandaag.
Na de dienst gingen we snel naar huis en hebben we lekkere ‘brood-pizza’ met gehakt, groenten en tomatensaus gegeten. Rond een uur of 3 namen we de daladala naar Stone Town om nog even naar het strand te gaan en te genieten van het mooie weer. Wat heeft God de natuur toch mooi gemaakt. Begin van de avond gingen we weer naar huis toe. Wederom een mooie zondag! <3

Image
Follow the author: MichielVierhout
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Image
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]