Werken bij de regionale TV in Cusco

Het is alweer mijn vierde week geweest dat ik heb gewerkt en er is veeeel gebeurd..

Na mijn eerste weekje ziek zijn in Cusco begon de maandag mijn werk. Ik was knap zenuwachtig want ik wist niet of mijn spaans wel goed genoeg was..
Vol zenuwe ben ik begonnen bij TV Mundo (wat je eerder tv regional kan noemen) maar goed.. Het is dus een regionaal tv station in Cusco. Het ging gelukkig wel goed, iedereen was aardig en wilde me graag spaans bijleren.

Elke ochtend zijn er noticias en daarna worden deze herhaald, want er is verder geen programma tot 14.00 uur.. en dan beginnen natuurlijk weer noticias. Graag ga ik mee op reportage om te zien wat er speelt in de stad Cusco. Maar helaas spreek ik nog niet vloeiend spaans.. waardoor ik nog niemand kan interviewen. Want dat gaat hier anders dan in Nederland hoor. Je hoeft maar één vraag te stellen en je krijgt zo een antwoord van tien minuten als het niet meer is;) Ze intervieuwen hier dan ook met een arm onder de ander, om maar geen lamme arm te krijgen.. Peruanen zijn langdradig;) en iedereen wilt wat zeggen. Het begin snap ik nog maar dan haak ik toch af..

Tijdens de notitias wordt er aandacht besteed aan onderwerpen zoals carnaval, graffiti bestrijding op inca muren, staking taxichauffeurs, maar ook het misbruik van vrouwen, straatkinderen. Tot aan het promoten van een popgroep uit Argentinie of het aanbevelen van een buffet in het centrum.

Het werk bij TV Mundo is niet zo denderend leuk. Dat heeft ermee te maken dat mijn baas ´la senora´ eerder iets weg heeft van cruela de vil. Ze is zal maar zeggen niet de meest aardigste persoon in de wereld. Eigenlijk de meest onaardigste persoon die ik ooit ontmoet heb.. Elke dag wist ik niet wat mijn werk zou zijn. Zo zou ik eigenlijk mee gaan op reportage, maar ben ik van de 15 dagen dat ik er gewerkt heb, maar 3 dagen meegeweest op reportage. Ik mocht veel administratie doen, in schriftjes.. Ben wel een keer mee geweest naar een congres over de verkiezingen van Cusco. (wat zijn de problemen hier, hoe aan te pakken, wie nieuwe president) Natuurlijk kreeg ik niet alles mee wat ze zeiden, maar het was wel interessant.. Maar goed, dit was maar 1 dag.. de overige dagen mocht ik weer zoeken naar contracten, administratie en alles moest ook nog eens RAPIDO.. zodra het niet rapido genoeg was werd het werk gewoon uit je handen gerukt ..

Ik kan het gewoon niet omschrijven maar uiteindelijk was ik die vrouw meer dan zat.. een vrijwilliger die een beetje administatie zit te doen voor cruela de vil.. en ben gestopt!

Ik heb het niet gezegd tegen ´la senora´ maar de rest van de crew wist het wel en was de laatste dag dan ook extra lief. Zo heb ik ook mee de noticias gepresenteerd. Wel super spannend! Ik was wel echt mega blij toen de laatste dag erop zat.. Op zoek naar nieuw werk!!

Contributions, Comments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.