Zondag 16 maart – Dagje Stone Town beach, omdat het kan!

Deze dag was het eindelijk weer eens de mogelijkheid om lekker naar het strand te gaan. Tijdens het ontbijt werden we onverwachts meegevraagd door twee van onze huisgenootjes. Wij wilden ook al een tijdje graag ´een dagje strand pakken´, maar dit was er nog niet van gekomen. Dit kwam omdat we andere dingen hadden. We besloten om met hun mee te gaan. Ze wisten een goed strand bij Stone Town en daar hadden wij wel zin in.
Rond 11 uur gingen we van huis op weg naar het strand. De temperatuur begon inmiddels al flink te stijgen. We gingen een perfect dagje zonnen tegemoet. Na een warme daladala reis kwamen we op het strand aan. Handdoekje goed leggen, body´s insmeren, zonnebril op en eerst even goed relaxen en bijbruinen.
Op een gegeven moment gingen we lekker de zee in. De temperatuur van het water is lekker en we genieten er dan ook van. Ineens zwommen er een paar dolfijnen voor ons. Ze waren echt zo dichtbij! Wat een toffe beesten om te zien. Marlinda pakte snel haar camera en we hebben een paar filmpjes gemaakt. Het was zo tof om te zien en mee te maken.
Rond een uur of 3 gingen we lekker ergens lunchen samen met de twee andere meiden. Hun wisten een heerlijk Italiaans restaurant waar ze al eens eerder waren geweest. En dit was hun goed bevallen. We gingen mee en bestelden allebei een panini broodje. Marlinda nam een panini met nutella en noten, Michiel nam een panini met kaas en salami. We genoten erg van de gezellige lunch met een prachtig uitzicht op het strand.
Na de lunch besloten we om nog even weer even te gaan zonnen op het strand en een laatste duik te nemen. De hele dag hadden we het al over een ijsje en dat moesten we natuurlijk niet vergeten. Dit hoort gewoon bij een dagje strand. We gingen naar een Italiaanse ijssalon. We besloten allebei om twee bolletjes te nemen. Marlinda nam een bolletje ´tropical mix en stracciatella´ en Michiel nam ´tropical mix met ubuyu (rode vrucht met vanille). Daarna gingen we naar huis met de daladala. Het was echt een fantastische dag strand in Stone Town! Dit hadden we ook echt even nodig na alles wat we afgelopen weken hebben meegemaakt.
Thuis gekomen scheen de elektriciteit het de hele dag al niet te doen. Dit was ondertussen nog steeds niet gemaakt. Wat wel grappig is om te vertellen is dat elektriciteit hier moet worden gekocht. Ze kopen hiervoor nieuw´prepaid´. Hetzelfde idee als beltegoed. Elektriciteit gaat dus gewoon op hier! Erg komisch, maar niet grappig als je het zelf al vaak hebt meegemaakt (haha). We moesten nog eten en dus werd het geïmproviseerd eten koken in het donker. Na wat hilarische momenten hebben we uiteindelijk toch heerlijk met z´n vieren gegeten. Het was een gezellig dagje.

Image
Follow the author: MichielVierhout
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Image
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]