intervieuw met een leeftijdsgenoot

Ik was de eerste week in Uganda en was op bezoek in een straatkinderen opvang en hier heb ik met een jongetje gesproken.

Hij sprak redelijk goed engels en kon ook een paar dingen Nederlands die hij van andere vrijwilligers had geleerd.Deze jongen hoorde niet bij de straatkinderen hij woonden een stukje verderop samen met zijn broertjes en zusjes.

Hij vertelde me dat hij best lang naar school was gegaan tot zijn moeder het niet meer kon betalen en hij iedere dag zijn moeder thuis moest helpen en niet meer naar school mocht. Zijn broertjes en zusjes gingen nog wel naar school maar ik neem aan dat dit ook tot een bepaalde leeftijd zal zijn.

Ik begreep van hem dat hij erg verdrietig was dat hij niet meer naar school kon, deze jongen kon naar mijn idee erg goed leren dit merkte je aan hoe hij engels sprak en de nederlandse woorden opnam.

Ik was erg ontroerd hoe hij me dit vertelde en had het erg moeilijk om mijn tranen binnen te houden.

Hij wilde zo erg graag naar school en vond het op school super leuk, als je dan ziet hoe de kinderen hier neerbuigend doen over de school word ik hier erg verdrietig van.

Later heb ik een briefje naar hem geschreven die de andere groep meenam en heb ik ook nog een heel lief engels geschreven briefje van hem terug gekregen.

Ik heb alleen van dit gesprek al erg veel geleerd en ik denk er ook nog erg vaak aan terug en wanneer ik andere zie die geen zin in school heb zal ik dit voorbeeld geven om hun te laten weten hoe rijk ze eigelijk zijn, en blij moeten zijn dat ze naar school kunnen want het is hier gewoon te normaal.

Follow the author: MaartjeVanBeek
More contributions of WorldSupporter author: MaartjeVanBeek
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]