Ik mis het.

No one is born hating another person because of the color of his skin, or his background, or his religion. People must learn to hate, and if they can learn to hate, they can be taught to love, for love comes more naturally, to the human heart than its opposite. - Nelson Mandela.

Het is alweer een tijdje geleden dat ik mijn vorige blog heb geschreven. Maar wauw, wat heb ik in die tussentijd veel bijzonders meegemaakt!
Er is nog geen dag voorbij gegaan dat ik niet aan Uganda heb gedacht, nog geen dag dat ik niet aan al die lieve mensen en kindjes heb gedacht.
Dat is ook niet zo gek, aangezien al mijn achtergronden en profielfoto's (mobiel, facebook, twitter, computerachtergrond etc.) in Uganda zijn gemaakt, dus ik word er ook aan herinnerd overal. ;)
Wat heb ik veel beleefd en geleerd. Het waren 2 weken genieten van elke seconde, elk moment!
2 weken die veel, veel, veel te snel voorbij zijn gegaan. Wat mis ik het land, de natuur, de mensen, de vriendelijkheid van de mensen daar, de school waar we les gaven en misschien zelfs de geur wel een beetje. Het was vooral in het begin zo gek om weer in Nederland te zijn. 's Avonds meteen een feestmaal, lekker in bad en op de bank in m'n lekker zachte 'onesie' een filmpje kijken. Het voelde zo raar, aan de ene kant zo vertrouwd en fijn, maar aan de andere kant voelde ik me een beetje schuldig. Wetend wat er aan de andere kant van de wereld allemaal aan de gang is. Tuurlijk wist ik dat al wel een beetje, via de tv en internet hoor je wel eens wat, maar om daar nu in m'n hoofd gezichten van mensen 'die je kent' bij te hebben is toch wel anders.
De vriendelijkheid van de mensen mis ik wel, iedereen die hoe veel haast (als dat daar bestaat)ook had toch nog even vragen hoe het met je gaat. Hier lopen we elkaar op straat zo voorbij zonder ook maar naar elkaar te glimlachen.
Maar ik ben tegelijk natuurlijk ook super dankbaar dat ik in Nederland kan leven en opgroeien met goede gezondheidszorg, onderwijs en een mooi huis met een warme douche en wc!
Maar 1 ding is zeker, ik heb het 'Afrika-virus' opgelopen, zodra en als het kan wil ik terug..

Liefs, Dorieke

Related resources on WorldSupporter: 
Image
Follow the author: Doriekejvl
Supporting content
More contributions of WorldSupporter author: Doriekejvl
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Image
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]