Logboek gebeurtenissen in Uganda 30 december

30 december 2013: Na een redelijke nachtrust slaat tijdens het ontbijt de bliksem in , in een huis niet ver van ons vandaan, hooguit tien meter. Eerst dachten wij aan een rondlopende kip die was getroffen door de bliksem, maar helaas voor sommigen stond deze niet op het menu die avond. Het werd pompoensoep met spaghetti. De groep wordt na het ontbijt in tweeën gesplitst en ik ga naar Cepo. Omdat het hard regent is het heel modderig en daar aangekomen krijgen wij een rondleiding. Cepo is een organisatie die 5 hectare land gebruikt voor allerlei projecten. Ze stimuleren de lokale economie en helpen de gemeenschap (community).
Hierna gaan wij helpen met het bouwen van een huis “mushroom”. Omdat vlees hier duur is worden deze huizen gebouwd om geld te genereren. Omdat het nog steeds hard regent besluiten Stan en ik om ons shirt uit te doen om zo later nog iets droogs aan te kunnen doen. De meiden mogen dit uiteraard niet doen. Zij moeten schouders en knieën bedekt houden. Als een meisje een minirok of –broek aanheeft en op straat loopt dan is het legitiem dat zij verkracht wordt volgens de wet. Zij zou het dan zelf hebben uitgelokt en het wordt gezien als iets wat alleen hoeren dragen(rara wet. Nadat wij het huis gedeeltelijk hebben gebouwd gaan wij door naar een gezin voor wie wij een “stoof” gaan bouwen. Dit is een soort oven waarin zonder gebruik te maken van hout, gekookt wordt. Maar eerst moeten wij hiervoor zand gaan halen. Hier stuiten wij op een enorme mierenhoop. Het zand stampen wij met blote voeten aan. Daarna vormen wij een lijn waarover onze handen de modderballen wordt vervoerd. De oven wordt gevormd door er stammen van bananenbomen tussen te plaatsen. Ik mag de stronken eruit trekken omdat ik volgens Ferdi de sterkste ben wat natuurlijk niet zo is. Dit is nog heel lastig omdat mijn handen nat blijven van het sap uit de boom en ook nog onder de klei zitten. Hierna frissen wij ons op met wat water en natte doekjes en gaan wij terug naar het hoofdkantoor van Cepo. Hier eten wij “Samoza`s” die door Samantha onze reisleidster zijn meegenomen.
Hierna gaan wij met onze chauffeur Ali terug naar “Plot 99”. Hier spelen wij bij kaarslicht het spel”Weerwolven van wakkerdam”. Hierna gaan we slapen.

Follow the author: joaquin
Promotions
verzekering studeren in het buitenland

Ga jij binnenkort studeren in het buitenland?
Regel je zorg- en reisverzekering via JoHo!

Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]