back on trek

Helloo!
Zoo, ik ben weer in de bewoonde wereld! Na een trek van 5 dagen een dagje Femke en Johan (jaa, ook hier ken ik Femkes ;)) in hun bergdorpje zijn we vandaag begonnen met de school verven! Ik zal proberen wat foto’s te posten van mn trekking en even een korte situatieschets geven ;-). Voor de kenners onder ons: ik deed de Poonhill trekking. Het was ontzettend vet, wat een uitzichten!! Maar zoals alles in dit land kende het hoogte en dieptepunten (letterlijk en figuurlijk). De ochtend dat we Poonhill beklommen (rond 5 uur in een meute toeristen met hoofdlamp op ons koppie), zal ik nooit vergeten. De zonsopgang, die langzaam over de 8000+-topjes kwam was echt letterlijk adembenemend. De wolken hingen onder ons en de zon kwam er langzaam overheen.. echt fantastisch. De overige dagen hebben we ook veel mooie dingen gezien, wilde aapjes, yaks (zelfs baby-yak!), allerlei ezeltjes met bepakking en eindeloos veel rijstvelden met steeds ergens op een achtergrond een wittopje. Helaas zat het weer ons niet helemaal mee. 2x kwamen we in een hagelbui terecht en ’s nachts was het echt mega niet normaal koud. De derde avond was het warm water helaas op en na mijn ijswater douche dacht ik echt dat ik nooit meer warm zou worden. Ik dacht maar twee dingen terwijl ik onderkoeld met al mn kleren aan en blauwe handen, voeten en lippen in bed lag: 1. Was Arjen maar hier 2. Gelukkig zijn Esje en mama niet hier, want die zouden dit niet overleven. Maar het werd weer ochtend en als je dan weer zo’n berg beklimt kan je je niet meer voorstellen dat je het zou koud hebt gehad. Onze gids, geregeld via ons schoolhoofd was 1 grote grap. Hij kon geen Engels, en wist niet eens hoeveel dagen onze trekking was. Achter dit feit kwamen we gelukkig op dag 3 zodat we met behulp van de gids van onze Australische vrienden toch met ‘m konden communiceren. Dit was dan weer een van de hoogtepunten. Hun gids en zijzelf waren echt super gezellig en aangezien onze gids niet zo goed in communiceren was nam hij ons maar een beetje onder z’n hoede (hotels boeken, dingen uitleggen) op voorwaarde dat die zo af en toe een foto van me mocht maken voor in zn folder. Best wel prima deal ;-). Helaas had de andere vrijwilliger last van hoogteziekte dus hebben we onze trek ietsje ingekort.. maar goed, t vetste de poonhill hebben gezien! Verder ben ik nog even langs geweest bij Femke en Johan dus, was echt wel leuk om te zien hoe zij t daar hebben, echt wel een groot verschil, de stad of het Nepalese platteland. Van het weekend gaan we ook nog naar ze toe om daar een beetje de bergen in te gaan of op t meer te varen. En, ik heb mn zipline geboekt!
Ik hoop dat t in NL nog steeds zo mooi weer is en ik laat jullie weten hoe t was!

Kus!

ps. helaas lukt me niet hier foto's up te loaden maar ik zet ze op facebook! als ik ergens betere verbinding vindt probeer ik t weer :(!

Follow the author: Rosadupre
Promotions
verzekering studeren in het buitenland

Ga jij binnenkort studeren in het buitenland?
Regel je zorg- en reisverzekering via JoHo!

More contributions of WorldSupporter author: Rosadupre
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]