Dinsdag 11 maart – Wiskunde, Nederlands en Teachersmeeting op de Step Up

Deze dag zullen we niet snel vergeten op de Step Up Academy.God is elke dag bij ons en deze dag voelden we dat weer heel sterk. We kunnen daar alleen maar Amen op zeggen.
Allereerst willen we weer even wat vertellen en delen over onze wiskunde lessen. Deze gaan steeds een beetje beter. Zoals verteld in onze filmpje proberen we elk kind in de wiskunde les individueel te begeleiden en zo het niveau van elk kind ook te verbeteren. De samenwerking tussen ons in de wiskunde les gaat ook steeds beter en hier maken we ook stappen in. Bijvoorbeeld dat we om en om klassikaal de uitleg geven, omdat het hier erg intensief is om lang achter elkaar les te geven.
Vandaag gaven we wiskunde aan P2 en P5+P7. Bij P2 hebben we de kinderen tellen met sprongen aangeleerd. De kinderen in deze groep vinden het soms nog erg lastig om goed te tellen. Ze weten het vaak niet uit hun hoofd en gebruiken dan hun schriftje of vingers. Marlinda kwam met het idee om een getallenlijn te gaan gebruiken bij deze klas. We zijn bezig om er één van 0 t/m 100 te gaan maken, maar voor vandaag deden we een kleinere getallenlijn van 0 t/m 25 klassikaal op het bord. Het was een fijne les en we hebben hopelijk weer veel kinderen vooruit geholpen! Daarna gaven we wiskunde aan P5+P7. De klas P6 bestaat niet, omdat er momenteel in deze leeftijd te weinig kinderen zijn om een hele groep te vormen. P5 en P7 vormen altijd samen één klas. Vandaag hebben we bij deze bovenbouw groepen verschillende keersommen aangeboden. We gingen door op de vorige les, omdat ze het toen nog niet afhadden. De kinderen vonden de les erg boeiend en leerzaam. Dit was weer erg gaaf om te merken!
We zijn ook nog enthousiast bezig met onze Nederlandse lessen aan P4, P5 en P7. We waren van plan om vandaag een andere les aan te bieden, maar doordat er maandag een internetstoring was moesten we het op een andere manier te gaan doen.
Eerst gingen we nog even terugblikken op de vorige les toen we ‘de fiets’ hadden behandeld en we ze de Nederlandse woorden voor fietsonderdelen hebben aangeleerd. Het was toen huiswerk en de volgende keer zouden we erop terugkomen. Iedereen kreeg van ons een blaadje. De schriftjes gingen dicht en je moest zo snel mogelijk het toetje maken. Je kreeg maximaal 5 minuten. Er kwamen uiteindelijk twee winnaars uit die van ons een gekleurde pen kregen. Ze waren er erg blij mee! Deze pennen zijn gemaakt door een Nederlands meisje die wij kennen en we hadden haar beloofd om ‘er iets mee te doen’ en dit aan de kinderen hier te geven.
We besloten om ze het Nederlandse alfabet aan te leren. We schreven eerst het alfabet + de uitspraak op het bord. De kinderen moesten ons nazeggen en dit was erg komisch om te zien, maar ze deden zo hard mogelijk hun best om het zo goed mogelijk uit te spreken. Daarna hebben we hun het volgende ‘alfabetliedje’ proberen aan te leren: a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z doet ook nog mee, a b c tot x y z, dat zijn de letters van het alfabet. Tenslotte hebben we een Sudoku puzzel op het bord gezet en uitgelegd hoe het werkte. Er was net iets te weinig tijd hiervoor, dus we hopen hier een andere keer mee door te gaan. Het was echt weer een geslaagde en gezellige les!
Na onze lessen hadden we een ‘teachers meeting’ met het schoolhoofd en alle leraren. De afgelopen tijd waren wij totaal niet blij met hoe bepaalde dingen op de school eraan toe gingen. We hebben een paar keer goed met het schoolhoofd hierover gepraat. Dit bleek erg nodig en precies op tijd te zijn. Eigenlijk was het allerbelangrijkste dat het slaan van de kinderen moest stoppen! Leraren mogen hun kinderen in het klaslokaal niet slaan, dit is totaal NOT DONE! Veel leerkrachten hebben een eigen stick waarmee ze de kinderen slaan.
Het schoolhoofd was het al snel in de gesprekken met ons eens. Hij is een fijne, open en vriendelijke Christelijke man. We besloten om een lerarenbijeenkomst in te plannen. Het werd een lange, maar een fijne bijeenkomst. Deze bijeenkomst hadden wij redelijk goed voorbereidt en daarin hebben wij uitgelegd dat het slaan van kinderen door leraren moet stoppen. We willen een positief klimaat op de school. We willen dat kinderen niet bang zijn voor de leraren. We willen dat kinderen zich kunnen en durven ontwikkelen. Het schoolhoofd greep in deze bijeenkomst ook duidelijk zijn kans door de leraren zowel in het Engels als in het Swahili duidelijk te maken dat het slaan onmiddellijk moest stoppen. Hij had ook een Afrikaanse krant meegenomen met het nieuws van 8 maart. Daarin stond dat een leraar een kind zo vaak had geslagen dat het kind uiteindelijk aan de klappen is overleden. Dit kwam natuurlijk wel binnen bij iedereen. Daarnaast had hij nog een hele waslijst met wat er allemaal moest veranderen in de school. Met heel veel dingen zijn wij het met het schoolhoofd eens en dat schept een bijzondere band. Wij zijn enorm blij met de kans die wij vandaag hebben gekregen om uit te leggen waarom het slaan van kinderen niet normaal is. Er is nu besloten dat de leerkrachten de kinderen niet meer mogen slaan. Dit is natuurlijk een hele gave stap die de school heeft gemaakt. God heeft ons hierbij geholpen en Zijn plan met ons hier wordt stukje bij stukje duidelijker.
Daarna wilden we naar huis gaan, omdat het lange dag was geweest. Het was inmiddels al rond half 5 en we hadden nog steeds geen lunch gehad. Je kunt je voorstellen dat wij aardige honger hadden inmiddels. Op de school is het gebruikelijk dat de leraren lunch krijgen en dit hadden ze nog niet gehad. We mochten blijven eten op school en kregen een heerlijk vol bord met nasi en saus. Eén van de kinderen ging voor alle leraren frisdrank halen en zo hadden we allebei nog een heerlijke Fanta Orange erbij. We gingen met een volle buik en een tevreden gevoel naar huis! Thank You!

Image
Follow the author: Marlinda
Promotions
verzekering studeren in het buitenland

Ga jij binnenkort studeren in het buitenland?
Regel je zorg- en reisverzekering via JoHo!

Supporting content
Dinsdag 11 maart – Wiskunde, Nederlands en Teachersmeeting op de Step Up
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Image
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]