Maandag 10 maart – Sportles Karibu School + 2 maanden getrouwd

Zoals jullie weten geven wij elke maandag onze sportlessen op de Karibu School. Wij genieten enorm van de kinderen op deze basisschool. We voelen en weten dat ze onze aandacht nodig hebben en de (nieuwe) sportactiviteiten ook op deze school echt nodig zijn. De kinderen stralen van oor tot oor als ze bezig zijn met onze spelletjes. Daar krijgen wij natuurlijk ook elke keer weer nieuwe energie van!
De samenwerking met onze sportleraar en de assistent-sportleraar gaat nog niet altijd vlekkeloos. Dit hebben wij inmiddels al aangegeven bij het schoolhoofd. We hebben het idee dat hun op dit moment niet zoveel waarde hechten aan de sportlessen als wij. Wij weten vanuit pedagogisch oogpunt dat sport- en spelactiviteiten enorm belangrijk zijn voor de ontwikkeling van ieder kind. Niet elk kind is even ‘goed’ in sport, maar dat maakt niet uit. Ieder kind zien we hier op zijn of haar eigen manier genieten. We leren ze veel nieuwe spelletjes en dat is erg leuk om te zien.
Vaak gaan de sportlessen ook niet door. Of soms beginnen we onverwachts later. Of we hebben ineens één klas in plaats van twee klassen. Ook vervallen de sportlessen vaak doordat ze bijvoorbeeld onverwachts ineens een drukke repetitieweek hebben. De communicatie verloopt niet altijd even goed en daardoor raken wij soms ook geïrriteerd. Wij bereiden de sportlessen voor, moeten zowel een uur heen als terug reizen, kijken er elke keer weer naar uit om er voor de kinderen te zijn, de kinderen stralen als ze ons zien en wij willen ze graag nieuwe activiteiten aanbieden. Zoals gezegd hebben we aangegeven dat we niet helemaal tevreden zijn in de samenwerking met de sportleraren. We zijn ermee bezig en we hopen dat dit de komende tijd verbetert, vooral in het belang van elk kind.
Nu over op de sportles van deze dag. Klas 4A was druk bezig en had volgens de sportleraar nu geen tijd voor hun sportles. We hadden onze eigen zachte bal meegenomen en hebben met klas 4B ‘iemand is hem, niemand is hem’ gedaan. Kort gezegd houdt dit spel in dat je andere kinderen mag afgooien met de bal. Iedereen mag een ander afgooien. Als je geraakt bent moet je uit het spel. De kinderen van klas 4B vonden het spel geweldig. Aan het einde van elk spelletje tellen wij altijd af met de kinderen die aan de kant staan. Ten, nine, eight, seven….. de kinderen schreeuwden zo enthousiast mee, omdat ze zelf zo graag weer willen meedoen met een nieuwe ronde. Na een kwartier ging het al enorm regenen, waardoor we weer terug gingen naar school. Door het regenseizoen kunnen helaas niet heel veel sportlessen doorgaan, maar we houden moed!
Deze dag waren we alweer 2 maanden getrouwd! Wat gaat de tijd toch hard. We genieten (natuurlijk) nog steeds enorm van elkaar en van het feit dat we man en vrouw zijn. Het blijft toch speciaal. En het blijft ook bijzonder dat we in het begin van ons huwelijk een half jaar vrijwilligerswerk doen op Zanzibar. We zijn dankbaar en blij met elkaar. Om dit weer een klein beetje te vieren zijn we na onze korte sportles Stone Town in geweest. We hebben allebei een lekker gebakje met een milkshake genomen. Michiel had een lekkere ‘green lime cake’ met een milkshake aardbei. Marlinda genoot van de ‘white forest cake’ met een milkshake English toffee. De 10e is en blijft een speciale dag voor ons en willen hier graag bij blijven stilstaan.

Image
Follow the author: Marlinda
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Image
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]