Vrijdag 21 februari – Sportles Step Up + Spice Tour

Vandaag gaven we weer een sportles voor de kinderen op de Step Up Academy. Het was weer hét sportuur op de school, dus alle kinderen waren weer enorm enthousiast. Ook wij hadden er weer heel veel zin aan. Vandaag gingen we weer naar het grote veld. Alhoewel…. wij zeiden tegen het schoolhoofd: goodmorning, we want to go to the big field. Zegt hij: so you want to go to the big field? Wij: Yes, we like to give our sport activities there. Hij: Oke fine. Op Zanzibar vergeten ze vaak heel veel gemaakte afspraken. Dat is typisch Afrikaans. De communicatie is vaak vermoeiend en kost extra tijd en energie.
Maar gelukkig gingen we wel weer naar het grote veld. Dit keer gingen er ook weer een aantal leraren mee om ons te helpen, aangezien het een stuk lopen is en er zijn heel veel kinderen. Eenmaal op het grote veld was het moeilijk om de kinderen te ordenen. Alle kinderen van P1 t/m P7 speelden door elkaar op het veld. In het begin hebben we de kinderen van P5 +P7 bij elkaar geroepen om ze tikkertje aan te leren. We hebben ze de basisvorm van tikkertje aangeboden. Dus gewoon in een vierkant. Eén iemand is de tikker en als je getikt bent moet je uit het veld gaan. Dit ging aardig goed. Ook omdat sommige kinderen het tikspel al kenden van onze vorige les. Daarna hebben we telkens nieuwe groepjes gemaakt door gewoon kinderen bij ons te roepen van verschillende leeftijden. Het was erg leuk om te doen en de kinderen hebben erg genoten van het tikspel!
’s Middags hadden we ons opgegeven om samen met de andere meiden uit het vrijwilligershuis mee te gaan met de Spice Tour. Al snel had iedereen er wel zin aan. We moesten om 12 uur weer terug zijn bij ons huis. De sportles is altijd rond 10 uur afgelopen, dus we moesten snel terug met de dala dala’s om op tijd te zijn. Gelukkig ging dit allemaal voorspoedig. De Spice Tour was één van de dingen die we echt graag nog een keer wilden doen hier. Eén van de vrijwilligers ging al bijna terug naar Nederland en wilde dit nog graag doen. Toen hebben we besloten om met z’n allen te gaan. De Spice Tour hadden we geboekt via één van onze contactpersonen en om 12 uur stond er een busje voor bij het huis. Dit was allemaal netjes geregeld. We kregen een rondleiding door de plantages. Ze lieten zien hoe de verschillende kruiden en fruitsoorten in het wild groeiden. Tijdens deze rondleiding mochten we diverse kruiden ruiken en proeven, zoals kaneel, munt, vanille en peper. Daarna moesten we ergens gaan zitten en werd er fruit gesneden voor ons, zoals mango, ananas, jack fruit en banaan. We kregen telkens een stukje en het was zo vers en heerlijk! Na het fruit eten moesten we even wachten, want we kregen nog een cadeautje. Van bladeren hadden een aantal mannen iets gevlochten. Michiel kreeg een hoedje en een stropdas om. Marlinda en de andere meiden kregen een ketting, een krans op hun hoofd en een tasje. Vervolgens gingen we lunchen midden in de jungle. We kregen onder andere pilau (soort nasi), chapati (soort pannenkoek), casave (soort aardappel) en wat vis.
’s Avonds had Marlinda nog een lekkere kaneelcake gemaakt. We hadden nog kaneelpoeder in huis. De kaneelcake smaakte erg lekker en iedereen vond het top!

Image
Follow the author: Marlinda
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Image
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]