Weer een stapje dichterbij!

Hallo lieve lezers,

Nog maar 76 dagen voordat ik in het vliegtuig stap naar Zuid Afrika.

De komende 4 weken nog even zien te overleven voordat ik echt kan genieten van het feit dat het echt bijna zo ver is. De komende weken staan namelijk in het teken van mijn MBO examens. 3 weken praktijk, een website presenteren en een panelgesprek. Als het allemaal goed is kan ik 10 april mijn examendossier inleveren en hoop ik daarna snel of ik geslaagd ben! Dat betekend dan dat ik mijn 4 jarige opleiding in ongeveer 2,5 jaar heb afgerond! Dan mag ik toch best wel trots op mezelf zijn!!

Volgens mij heb ik ook alles zo goed als geregeld voor mijn lange reis: mijn paspoort en VOG zijn binnen, het ticket is geboekt, de eerste vaccinaties zitten in mn arm en over 2 weekjes mogen er nog een paar bij, de verzekeringen zijn geregeld en ik heb mijn voorbereidingsdag gehad!

Gister was mijn voorbereidingsdag van Be more in Nijmegen, de wekker ging vroeg... Maar dat was het allemaal zeker waard! Wat een super leuke, leerzame en gezellige dag. Ik wist niet zo goed wat ik er van moest verwachten, want wat konden ze mij nu nog allemaal gaan vertellen dan? Dat was de vraag waarmee ik in de trein zat. Nou ik kan jullie mededelen dat ze me nog genoeg nieuwe dingen hebben kunnen laten zien en vetellen.

Ik kwam om 10 uur bij het kantoor van Be more want daar was de voorbereidingsdag. We waren met een klein groepje, 6 meiden die naar Afrika gaan en 1 vrijwilligster van Be more die de dag organiseerde. De meiden die er gister waren zal ik in Afrika niet tegen komen bij Palm Tree, zij gaan naar andere projecten. Wel zal ik ze tegen komen tijdens de weekend trips!

's Ochtends zijn we begonnen met een voorstel rondje, wie ben je, waar kom je vandaan, en voor hoelang ga je naar welk project. Zo leerden we elkaar al een beetje kennen. Toen moesten we opschrijven wat onze verwachtingen waren, wat onze angsten waren en wat onzen doelen waren. Hier moesten we een vliegtuigje van vouwen, dat was voor ons allemaal nog een hele opgave. Geen enkel vliegtuigje zou Afrika halen kan ik jullie vertellen :P Daarna een quiz gedaan over: het land, de stichting Be more, vrijwilligers en over een aantal feiten uit Zuid Afrika. Na de quiz heerlijk gelunched met z'n allen, en gezellig gekletst. Eenmaal uitgegeten een spel gedaan waarbij we in twee teams speelden. Het spel werd best frustrerend want we mochten niet praten. En achteraf bleek ook nog eens dat het andere team andere spelregels gekregen had... Dit was om ons te laten inzien dat het soms best lastig is om je niet verstaanbaar te kunnen maken en wat doe je dan? Accepteren wat de ander zegt of niet? Toen hebben we van ieder project een fotoimpressie gezien, er leuk want je hebt nu nog een beter beeld van waar je naar toe gaat. Na de prestentaties zijn we terug gekomen op onze vliegtuigjes, we zijn er met z'n allen wel achter gekomen dat je niet te veel moet verwachten want dan kan het ook niet tegen vallen! Je moet genieten van alles dat er gebeurd ook zul je minder leuke dingen mee maken maar ook daar kun je van leren.

Aan het eind van de dag nog een groepsfoto gemaakt. En een kaartje aan mezelf geschreven. Dit kaartje is nu bij Be more, ze sturen hem naar me op als ik weer in Nederland ben. Op het kaartje staat wat ik hoop te leren tijdens mijn reis en wat ik hoop gedaan te hebben. Als ik weer terug kom in Nederland kan ik dus zien of het uitgekomen is wat ik van te voren dacht! Heel erg leuk idee!

Eenmaal weer op het station zeiden we tegen elkaar tot in Afrika! Maar dat klinkt raar maar zo is het wel!

De komende weken staan voor mij nog even in het teken van school, stage en werk end daarna ga ik volop genieten van het feit dat mijn reis naar Afrika steeds dichterbij komt!

Ik houd jullie op de hoogte!

Veel liefs en 'n dik soen (is Zuid-Afrikaans voor Liefs en een dikke kus)

Ingrid

Follow the author: Ingrid van Vliet
More contributions of WorldSupporter author: Ingrid van Vliet
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]