Breien voor vrede

Zoals beloofd hier weer een bericht met betrekking het SummerLABB-paviljoen. Helaas helaas is mijn ontwerp niet uitgekozen. :( Dat van een medestudent wel, dus ons ontwerpatelier is niet voor niets geweest! Haar ontwerp heet 'the City of the Future' en focust op bewustwording met betrekking tot onze afvalproductie. Op een interactieve manier zullen festivalbezoekers met hun eigen plastic afval mee kunnen bouwen aan het paviljoen, dat dus gedurende het festival gestalte krijgt en door hergebruik en recycling de materiaalkringlopen sluit. Haar ontwerp staat de komende zomer waarschijnlijk op diverse festivals. :)

Ondanks het feit dat mijn ontwerp niet verder zal worden uitgewerkt, zit ik natuurlijk niet stil. Recentelijk stuitte ik op diverse interessante initiatieven in Eindhoven om een bijdrage te leveren aan een betere wereld. Een daarvan leidde al tot een concreet persoonlijk actiepunt om een steentje bij te dragen aan een betere wereld.

Omslag
Deze 'Werkplaats voor Duurzame Ontwikkeling' brengt mensen bijeen rond de thema's milieu, vrede, werk, cultuur, economie en solidariteit. Met acties, publicaties en doe-activiteiten werkt Omslag aan een kleurrijke, duurzame samenleving. Nu ik hiervan afweet is het de planning om aan verschillende van deze activiteiten te gaan deelnemen. De eerste staat al op de planning: meebreien voor vrede! Stichting Omslag en Stichting Vredesburo hebben het initiatief genomen om onderstaande ludieke actie ook in Nederland te ondersteunen.

Wol tegen wapens
Elf kilometer lang wordt de roze vredessjaal, die op 9 augustus 2014 het Vrouwenvredeskamp bij de Britse kernwapenfabriek in Aldermaston zal verbinden met de kernwapenfabriek Burghfield in Berkshire. Op 9 augustus wordt de Amerikaanse atoombomaanval op de Japanse stad Nagasaki (1945) herdacht.

Deze actie 'Wool Against Weapons' is onderdeel van een veel grotere campagne om druk uit te oefenen op Britse regering tegen de plannen om het Trident Atoomwapenprogramma te moderniseren voor £ 80 miljard.

De actie is een initiatief van Atomic Weapons Eradication (Action AWE) met steun van Trident Ploughshares en de Campaign for Nuclear Disarmament (CND). In tal van Britse steden en dorpen zijn mensen en groepen aan het breien geslagen om een concrete bijdrage aan de roze vredessjaal te leveren. Maar ook elders op de wereld kun je meedoen en ik ben een van hen!

Waarschijnlijk zal ik dus binnenkort maar eens een bezoekje aan de kringloopwinkel gaan brengen om breinaalden in te slaan, want die heb ik nog niet. Ik ben benieuwd wat voor creatie mijn inspanningen gaan opleveren. :)

WorldSupporter Resources: 
Contributions, Comments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Blog of AnnaVanderveen
Content
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Image
Image
Statistics
10
Selected Categories
Promotions
SIW

Eindelijk positief nieuws, er mag weer gereisd worden. Maak je droom waar en maak ‘impact abroad’ door het doen van vrijwilligerswerk. Juist in Europa zal het naar verwachting steeds meer mogelijk zijn om te reizen deze zomer.

Restauratiewerk, werken aan de natuur, schoonmaken van de omgeving, sociale ondersteuning bieden aan mensen in heel veel verschillende landen. Je verbetert direct je taalvaardigheid door de internationale samenstelling van de groepen.

Draag bij aan duurzaamheid, blijf dicht bij huis juist in deze tijd en trek erop uit. Zoek jouw vrijwiligerswerkproject via de website van SIW.