Jollof rijst

Het beste wat Ghana mij op culinair gebied heeft bijgebracht:

Recept voor 6 personen:

1 kilo kip
2 theelepels zout
1/2 theelepel tijm
2 grote uien
3/4 liter water
500 gram tomaten
6 eetlepels palmolie
chilipoeder
zwarte peperkorrels
175 gram rijst (grote korrel)

Hak de kip en één ui in stukjes. Breng dit met het zout, tijm, enkele peperkorrels en het water aan de kook. Laat het vlees zachtjes gaar sudderen (gebruik een deksel). Hak de andere ui en de tomaten zeer fijn (eventueel pureren). Haal het vlees uit de bouillon en bak ze lichtbruin in de hete olie. Bak het ui/tomaten-mengsel enkele minuten in dezelfde olie, maar zonder het vlees. Gebruik chilipoeder en peper naar eigen smaak. Voeg het vocht van de bouillon toe aan het uit/tomaten-mengsel en breng het geheel aan de kook. Voeg de rijst en het vlees toe. Kaat de rijst afgedekt gaat sudderen (een klein halfuur).

Eet smakelijk!

(bron: Ervaar Ghana, Eva van Dijk & Gerard van Heusden, 2011)

WorldSupporter Resources: 
Contributions, Comments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Blog of jjjkindt
Content
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Image
Image
Statistics
0
Selected Categories
Promotions
SIW

Eindelijk positief nieuws, er mag weer gereisd worden. Maak je droom waar en maak ‘impact abroad’ door het doen van vrijwilligerswerk. Juist in Europa zal het naar verwachting steeds meer mogelijk zijn om te reizen deze zomer.

Restauratiewerk, werken aan de natuur, schoonmaken van de omgeving, sociale ondersteuning bieden aan mensen in heel veel verschillende landen. Je verbetert direct je taalvaardigheid door de internationale samenstelling van de groepen.

Draag bij aan duurzaamheid, blijf dicht bij huis juist in deze tijd en trek erop uit. Zoek jouw vrijwiligerswerkproject via de website van SIW.