Facebook: I'm in for a better world

Zoals jullie, als echte Wereldsupporters, allemaal weten is social media een prachtig middel om op een makkelijke manier veel mensen te bereiken met je inspirerende webblogs.

Hier een aantal Facebook pagina's waar je als echte Werelsupporter niet om heen kan!

I'm in for a better world

www.facebook.com/ProjectBetterWorld (community)

“Komende zomer ga ik vrijwilligerswerk doen in Cambodja! Ook bijvoorbeeld bij het lokale project ‘Les Maison des Jeunes et de la Culture’, afgekort MJC. Dit is een veilige haven waar de jeugd van Kampot samenkomt. Ze wisselen hier ervaringen uit en werken aan de sociale ontwikkeling van de jongeren. Zo worden er computer-, sport-, kunst-, zang- & danslessen gegeven.”

Deze pagina geeft ondernemende jongen een online podium om hun verhaal te delen. Enerzijds geeft het de mogelijkheid om eventuele sponsors te bereiken, die de lokale projecten die bezocht gaan worden financieel kunnen steunen. Anderzijds worden er op de pagina reisverhalen (met hele leuke foto’s!) en andere gave dingen geplaatst.

Oxfam Novib

www.facebook.com/oxfamnovib (non-profitorganisatie)

“Oxfam Novib zoekt jonge, inspirerende Nederlanders met hart voor ontwikkelingswerk. Ben jij of ken jij iemand die ondernemend en vernieuwend is? Nomineren voor de Simon Jelsma Award 2014 kan nog tot en met vrijdag 21 maart!”

Oxfam Novib strijdt voor een rechtvaardige wereld zonder armoede. Op deze pagina kun je alles volgen wat te maken heeft met mensen, organisaties, bedrijven en overheden die daar aan bijdragen.

Wereldsupporter

www.facebook.com/wereldsupporter (community)

“Dit waren de kanjers die afgelopen vrijdag hun worldschool materiaal presenteerden. Misschien gaan er een paar hun project op de Filipijnen ook zelf bezoeken met een beetje hulp vanuit het Worldsupporter-Fund.”

Worldsupporter is (zoals jullie allemaal weten!) platform voor wie wat voor een ander wil betekenen. Naast het e-Magazine en de website (waar ook alle blogs op te lezen zijn), is deze pagina ook een toegankelijke manier om inspirerende mensen te volgen. Doordat er vaak updates worden geplaatst over Worldsuporters met een goed blog of een speciale actie, blijf je makkelijk op de hoogte.

Worldmapping

www.facebook.com/worldmapping (lokaal bedrijf)

“Worldmappers hou je vast, want we hebben een nieuwe bestemming Vanaf 2015 gaan we naar... Guatemala! Vind jij het heerlijk om kinderen spelenderwijs iets bij te brengen en hou je van adrenaline? Dan wordt dit de reis van je leven!”

De Koning(in) van alle inspirerende reispagina’s is toch wel die van Worldmapping. Het is geweldig; er worden reisfoto’s, blogs van Worldmappers, aankondigingen van informatiedagen, sponsoracties van leerlingen en nieuwtjes van de organisatie gedeeld. Je krijgt er ontzettende reiskriebels van!

The International Webman

www.facebook.com/internationalwebman (non-profitorganisatie)

“My idea is simple: I want to make my experience, knowledge and skills available for nonprofit organizations. For instance: I could help building a new website, assist in the field of communication, make photos, or create a flyer/brochure. I'm willing to pay for my own travel expenses, in order to work on creative projects in inspiring places, with ambitious people.”

Prachtig initatief! Leuk om te volgen hoe zijn avontuur verloopt. Op dit moment is hij in Malawi, bij het lokale project LIYO waar ik zelf vrijwilligerswerk heb gedaan.

Andere must-likes:

Be More

www.facebook.com/bemore.nl (reisbureau)

Oneworld.nl

www.facebook.com/oneworldnl (nieuws-/mediawebsite)

Helden van Zuid-Afrika

www.facebook.com/pages/Helden-van-Zuid-Afrika (auteur)

UWC Nederland

www.facebook.com/UWCNederland (opleiding)

Breekjaar

www.facebook.com/Breekjaar (opleiding)

Beautiful Destinations

www.facebook.com/BeautifulDestinations (website over plaatsen/reizen)

Wereldjournalisten

www.facebook.com/pages/Wereldjournalisten (non-profitorganisatie)

Project Trust

www.facebook.com/ProjectTrustVolunteers (non-profitorganisatie/opleiding)

Omdenken

www.facebook.com/Omdenken (community)

WorldSupporter Resources: 
Contributions, Comments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Blog of Annelie
Content
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Image
Image
Statistics
6
Selected Categories
Categories