H&M brengt een duurzame collectie op de markt

Als echte modeliefhebber kijk ik regelmatig op de site van hét tijdschrift op gebied van fashion: Vogue. Dit keer extra leuk, want ik trof een prachtige duurzame collectie van H&M aan. Zo kun je ook eindelijk eens naar verantwoorde kleding kijken. De kleding is gemaakt van duurzame materialen als biologisch katoen, hennep en gerecyclede materialen. H&M werkt ook alleen samen met fabrikanten waar er oog is voor de mensen die de kleding maken.

Sinds ik in Nepal geweest ben vind ik het namelijk een stuk moeilijker om te gaan winkelen. Ik kan er een stuk minder van genieten als ik iets hips voor een leuke prijs koop, maar niet weet waar het vandaan komt, door wie het gemaakt is en van welk materiaal het gemaakt is. Toch vind ik het heerlijk om mijn kast weer van frisse, vernieuwende kleding te voorzien en kan ik wel zeggen dat winkelen een van mijn hobby's is!

Is dit dilemma voor jou ook zo herkenbaar? Zet 10 april dan maar in je agenda, want dan kun je deze collectie online en in de winkels vinden.

De foto's van de kleding vind je hier. Ik heb mijn favoriete item als afbeelding bij deze blog gezet. Wat is jouw favoriete item? Of heb je een andere manier gevonden om bewuster te winkelen, die je graag wilt delen?

Wil je meer over het programma van H&M lezen? Meer info vind je hier.

Image
Follow the author: EliseS
Promotions
verzekering studeren in het buitenland

Ga jij binnenkort studeren in het buitenland?
Regel je zorg- en reisverzekering via JoHo!

Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Ow wauw wauw wauw, ik moet nu

Ow wauw wauw wauw, ik moet nu echt hard werken om mijn aandacht er bij te houden in plaats van alleen maar te zitten kwijlen achter de laptop!! Ik draag ze allemaal aan als favoriet, geen enkele kans dat ik hier iets uit kan kiezen.

Ik snap helemaal wat je bedoelt, ik heb dat ook wel. Alleen vind ik het wel echt moeilijk omdat ik nogal altijd student ben en zeker nu ik heen en weer tussen the UK en Nederland pendel moet ik wel een beetje op mijn centjes letten. Daarom ben ik sinds kort weer begonnen bij het Naai Atelier waar ik al jaren lang naai, zodat ik lekker mijn eigen kleren kan maken, nu nog een goed en hip adresje vinden voor alleen maar duurzame lappen stof en dan is het 100% goed.

Ik ben een heel leuk neon jurkje aan het maken nu, ik zal wel een leuk postje schrijven als het af is :)

Xx

Wat leuk Cecile! Ik ben erg

Wat leuk Cecile! Ik ben erg benieuwd naar je neon jurkje ;-). Ik liep gisteren nog over de lapjesmarkt in Utrecht, maar ik heb nul ervaring met naaimachines, dus denk dat ik het toch beter kan uitbesteden... Als mensen mij vragen wat ik later wil kopen als ik aan het werk ben na mijn studie zeg ik ook altijd dat ik meer fair trade producten wil kopen. Toch denk ik dat je er niet altijd om heen kunt!

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Image
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount] 2