Koop een kaartenset en help de mensen in Tondo!

Zoals jullie inmiddels allemaal hebben kunnen lezen, ben ik sinds een aantal weken als vrijwilliger aan het werk voor Smokey Tours. Naast mijn 'normale' werkzaamheden heb ik de afgelopen weken ook nagedacht over een manier om de mensen in de sloppenwijken van Tondo te helpen. Het resultaat: een kaartenset met foto's van kinderen uit Tondo. De kaartenset is voor €6 te koop en hiervan wordt €4 door Smokey Tours gebruikt voor het project BYSMP in Tondo en om meer mensen uit de sloppenwijk op te leiden tot gids.

Nog een keer kort de informatie op een rijtje:

De wijk Tondo is een van de armste en onontwikkelde gebieden van de Filippijnen en in deze wijk leven de mensen letterlijk tussen het afval. Hun levensomstandigheden zijn onvoorstelbaar slecht en hun toekomstperspectief niet veel beter. Veel kinderen gaan niet naar school maar helpen hun ouders bij het verzamelen en sorteren van afval om op die manier wat geld te verdienen.

In 2011 besloot Juliette Kwee om iets te doen voor de mensen in de sloppenwijken van Tondo en organiseerde ze een fototrip door de sloppenwijk om in beeld te brengen hoe de kinderen daar leven. Ondanks de slechte levensomstandigheden zijn ook deze kinderen in staat om plezier te maken en te spelen, iets wat de foto’s ook uitstralen. De foto’s zijn tentoongesteld op verschillende exposities in de Filippijnen en in Nederland met het doel om bewustwording te creëren bij kinderen en volwassenen in Nederland. Ondanks onze ‘economische crisis’ hebben wij in Nederland nog ontzettend veel luxe; schone kleren, een dak boven ons hoofd, speelgoed, etc.

Om mensen nog meer bewust te maken van het leven in de sloppenwijken, ontstond het idee om een tour te organiseren waarbij mensen met een lokale gids afkomstig uit Tondo door de sloppenwijk Smokey Mountain lopen. Met de oprichting van de Smokey Mountain Tour ontstond ook Smokey Tours: een organisatie die tours door Manilla organiseert met het doel om mensen kennis te laten maken met de Filippijnse cultuur en het leven in Manilla. Al sinds 2011 gaat 100% van de opbrengst van de Smokey Mountain Tour naar een lokale NGO, Bahay at Yaman ni San Martin de Porres (BYSMP) in Tondo. BYSMP is een opvangcentrum waar families uit Tondo terecht kunnen en worden geholpen met educatie, voedingsprogramma’s en medische controles zodat zij meer kans hebben op een goede toekomst buiten de sloppenwijken.

Van de foto’s die gemaakt zijn tijdens de fototrip zijn setjes van 12 kaarten gemaakt. Bekijk via de link de kaarten en ervaar de positiviteit van de kinderen in de sloppenwijken (https://plus.google.com/photos/103867696125673467719/albums/5992735098657478481?banner=pwa&partnerid=gplp0). Door het kopen van de kaarten geef je mensen uit de sloppenwijken een kans op een betere toekomst en ontvang je 12 kaarten om de mensen in jouw omgeving een positief gevoel te bezorgen. Kaarten kun je bestellen door mij een facebookberichtje of mail te sturen (manon_habers@hotmail.com). De kaarten worden vervolgens via de post opgestuurd.

Follow the author: Manon89
More contributions of WorldSupporter author: Manon89
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]