Niet geschikt, deels geschikt en geschikt maken

Wat een struggles hebben we hier toch…. Sommige dingen verbazen me nog steeds. Het idee van Smokey Tours is om mensen die niet geschikt zijn (uit de sloppen), maar misschien wel potentie hebben, geschikt te maken voor hun functie (hier tourleader).

Wie had dat ooit gedacht, dat ik dat zou schrijven als selectie psycholoog? Wij zijn al 3 jaar bezig met het opleiden van mensen uit de sloppen, die in meer en mindere mate geschikt zijn om tour leader te zijn. Te weinig zelfvertrouwen, teveel zelfvertrouwen, teveel inlevingsvermogen, in mindere mate in bezit van sensitiviteit, integriteit afgewezen. Kennis is nihil, kennis wordt meer, van nihil naar iets. Van niets naar iets, van iets naar niets.

Zo gaan we door, mensen geschikt maken, inspireren, motiveren, zelfvertrouwen geven. Doorgaan, soms zie ik het zelf niet meer zitten. Trekken, pushen, duwen, loslaten, officiële waarschuwingen, etc. Vorige week, toen ik ons team zag, iedereen druk bezig, iedereen neemt verantwoordelijkheid. Iedereen maakt deel uit van het team, er is enthousiasme en we maken fouten en leren. De leercurve is gigantisch.

In ieder geval zijn ze en we nu geschikter dan ooit.

Image
Follow the author: juliettekwee
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

tof zeg, :) en wat een

tof zeg, :) en wat een overwinning om te zien dat er vooruitgang is, dat het programma succesvol is!

xx

Ik ken de struggles en de

Ik ken de struggles en de frustratie die je af en toe voelt. Maar wat geweldig als je dan uiteindelijk zo'n enthousiast team bij elkaar ziet. Dan realiseer je je pas hoeveel je hebt bijgedragen! Succes nog!  

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Image
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount] 2