Periode februari - juli 2012

En wat gaat de tijd alweer snel. Het klinkt misschien cliché maar zo voelt het voor mij wel. Zo boek je een ticket met eigenlijk geen idee aan wat voor 'expeditie?' je begint, en zo zit je over alweer 11 dagen in het vliegtuig op weg naar een ver avontuur. Van tevoren dacht ik dat alles om de reis zelf zou gaan draaien en je bij wijze van spreken in je hoofd elke dag weer een dag kunt afstrepen. Maar nu ik terug kijk op de periode van februari tot juli 2012 besef ik dat ik veel geleerd en gedaan heb.

Alle bedrijven die ik gebeld heb of waar ik ben langsgegaan, de ene die vol enthousiasme een ruime gift doneert of de ander die zonder pardon ineens de hoorn er op gooit, waar ik overigens wel om kan lachen. Of de discussies met mensen waarom een expeditie als deze wel/niet de moeite waard zou zijn. Het aanmaken van een profiel op wereldsupporter om subsidie te ontvangen, het benaderen van de media, het geven van interviews en dat ondertussen natuurlijk ook allemaal bijhouden op het weblog.

Broodjes knakworst verkopen op school, maar ook cake verkopen in de plaatselijke voetbalkantine. Armbandjes uit Uganda die veel hebben opgeleverd voor mijn kleine projectje en een donatiebus met wat informatie die bij de 'koffieboerderij' in Sinderen staat. Maar ook was ik druk met de kleinere dingen, zoals het aanmaken van een extra rekening voor Malawi, het aanvragen van een paspoort, al die keren dat je 'eventjes' naar de stad gaat om de lijst met benodigdheden een stukje kleiner te maken, het halen van de meerdere inentingen en het afsluiten van een reis- en annuleringsverzekering, waarvan ik de werking trouwens nu zo goed als uit mijn hoofd weet door de onzekerheid die ik had door mijn knie.

De voorbereidingsdagen van Worldmapping die erg leuk en leerzaam waren, een bankpas die na drie bezoeken aan de bank nog steeds niet buiten Europa geactiveerd is en de stukjes die ik schrijf voor verschillende bladen over mijn voorbereidingen en straks over de reis zelf. Ondertussen komt de datum van vertrek steeds dichterbij en begin je je ook steeds meer in Afrika en het thema ontwikkelingswerk te verdiepen. Ik heb veel dingen gekeken op internet, heb een abonnement op One World magazine en verschillende boeken over vrijwilligerswerk gelezen. Ik probeer deze week écht de laatste dingen te doen, zodat ik volgende week nog lekker vakantie kan houden. Wel ben ik net begonnen met het boek 'Helden van Zuid-Afrika', een boek wat me naar de eerste paar bladzijdes al aanspreekt, dus ik verwacht dat ik die wel snel uit heb.

Ik ben met alles druk geweest en de spanning en frustratie die ik had toen ik 14 mei de ernstige blessure aan mijn knie opliep werkten daar niet echt aan mee. Uiteindelijk ben ik na van allerlei foto's, scans, bezoekjes aan dokter, ziekenhuis, fysiotheraphie of kliniek een stuk beter uit met mijn knie en de nu bijbehorende brace. Naar omstandigheden gaat het nu goed. Ik heb nog veel fysiotheraphie, een speciale brace en moet meteen de dag nadat ik op schiphol aankom naar de privékliniek om de operatie te plannen. Ik heb in ieder geval geen moment getwijfeld aan mijn beslissing en heb het idee dat ik goed ben voorbereid op mijn reis.

Follow the author: Dieske
More contributions of WorldSupporter author: Dieske
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]