Zaterdag 15 februari – Mobile Medical Clinic, kaneelbrood, Night Market

Enkele weken geleden hadden we al aangegeven dat we graag vrijwillig mee wilden gaan om te helpen bij de Mobile Medical Clinic. Dat gebaar werd erg waardeert en wij keken er naar uit om mee te gaan. De Mobile Medical Clinic is wekelijks op zaterdag en is een project van Philemon, de coördinator van het project. Elke zaterdag gaan ze met een busje naar mensen die in armoede leven. De mensen krijgen een HIV-, malaria- en bloedsuikertest. Ook krijgen ze medicijnen. Ze hebben weinig tot geen kennis hoe ze op de juiste manier met de ziektes om moeten gaan. Voorbeeldje: als iemand verkouden is, krijgt het al antibiotica. De reden hiervoor is omdat het anders op een ontsteking uit kan lopen. Dit was soms erg raar om te zien.

’s Ochtends moesten we om 9 uur bij het kantoor klaarstaan. De andere mensen uit ons vrijwilligershuis gingen ook mee. Het zijn allemaal studenten uit de verpleegkunde en een andere vrijwilliger is al werkzaam in een ziekenhuis in Nederland. Zij konden dus ook mooi helpen deze dag.

Onze taak was een beetje vaag in het begin. Totdat ineens iemand van het project zei: wij hebben erop gerekend dat jullie sport- en spelactiviteiten kunnen gaan aanbieden voor de kinderen hier. De bal is onderweg en komt eraan. Gelijk dachten wij: ja hallo, zeg dit dan eerder zodat we het kunnen voorbereiden en materialen kunnen meenemen. Ondertussen was het voor ons wachten totdat de bal werd gebracht. Toen de bal er uiteindelijk was heeft Michiel gevoetbald met de jongens op het veld. De jongens waren erg fanatiek, vooral als Michiel de bal had. Het spelletje rondo’tje werd gespeeld. Marlinda heeft wat contact proberen te maken met de meisjes op het veld, maar dat was soms erg lastig omdat ze geen Engels spraken.

Iemand van het project gaf toen aan Marlinda een paar zakken met snoep en dit mocht ze uitdelen aan de kinderen op het veld. Dit was erg leuk om te zien! Ook kwam er op een gegeven moment een busje met gehandicapten het veld op. Ook hier hebben we nog lekker gek meegedaan en hun aandacht gegeven. Sommigen wilden op de foto (met ons). Marlinda ging zelfs nog even een warming-up doen met een gehandicapte. De gehandicapten dansten de hele tijd op de muziek, erg gaaf om mee te maken. Het was allemaal heel leuk om te doen en rond 2 uur ’s middags waren we weer thuis.

Marlinda ging ’s middags de keuken weer in. Dit keer had ze zin om een kaneelbrood te maken. We hebben daarvoor melk gehaald en kaneelpoeder was nog aanwezig. Michiel mocht weer de ‘pan uitlikken’, dus de rolverdeling was weer prima. Het kaneelbrood was goed gelukt. Ook de andere meiden in het vrijwilligershuis vonden het kaneelbrood erg lekker. Voor herhaling vatbaar dus!

’s Avonds gingen we voor de eerste keer naar de Night Market. Samen met de andere meiden en onze contactpersonen van het project. We hebben een busje met taxi gehuurd en die bracht ons veilig heen en weer. De Night Market is een gezellige en sfeervolle markt waar mensen ’s avonds heengaan om te eten. Het eten wordt dan op straat klaargemaakt. Het was erg leuk om te zien met heel veel koks die het eten ter plekke klaarmaakten. We namen een lekkere Zanzibar-pizza, één van de favoriete gerechten van de mensen hier op dit eiland. Daarna gingen we ‘uit’ bij Mercury’s Zanzibar waar we gezellig hebben gezeten, gedanst en een drankje hebben gedaan. Het was een leuke avond!

Follow the author: MichielVierhout
Promotions
verzekering studeren in het buitenland

Ga jij binnenkort studeren in het buitenland?
Regel je zorg- en reisverzekering via JoHo!

Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]