Vrijdag 14 februari – Sportles Step Up + gezamenlijk diner

Vandaag was onze tweede sportles op de Step Up Academy. We keken er erg naar uit om weer met de kinderen te gaan sporten. Ook omdat we vorige week verhinderd waren om te komen. Vandaag stond estafette op het programma. We hadden weer onze flesjes en hoedjes meegenomen. Wat kan je met simpele materialen al een gave sportles verzorgen! In Afrika leren we om extra creatief te zijn. Om zoveel mogelijk te doen met zo min mogelijk materialen. Vandaag geven we dus estafette. De vorige keer was het voor de kinderen de eerste keer dat ze estafette deden. Het ging dus nog niet helemaal vloeiend, maar hier hebben we weer van geleerd. Vandaag konden we niet op het grote veld, dus we bleven op het kleinere (sport)veld bij de school.

’s Nachts had het enorm geregend, waardoor er grote plassen waren op het grote veld en we daar niet met de kinderen konden sporten.
Vandaag hebben we estafette aangeboden aan alle kinderen. Elke klas (P1 t/m P7) heeft meegedaan. Om en om maakten we groepjes en begonnen we het fanatieke spel. Wanneer je niet aan de beurt was, kon je kijken bij het spel. De kinderen aan de zijkant waren steeds aan het aanmoedigen. De hele school deed dus steeds mee! Wat een blije gezichtjes allemaal! En de kinderen waren zo enthousiast. We hebben het gevoel dat de kinderen in Afrika nog een stuk fanatieker zijn dan in NL. Ze zijn heel erg van het winnen en wedstrijdjes spelen. Daarna kwam er iets opmerkelijks. FAT, FAT, FAT! Dit riep het schoolhoofd. Toen moesten de ‘dikke’ kinderen ineens nog een keer extra estafette doen. Wij snappen dat kinderen met overgewicht extra beweging nodig hebben, maar deze manier is niet goed voor het zelfbeeld en het zelfvertrouwen van het kind.

Tenslotte hebben we nog een gave afsluiting gehad met de leraren. We deden estafette met de leraren erbij. TEACHERS! TEACHERS! TEACHERS! De aanmoedigingen van de kinderen waren goed te horen. Ook werden er zelfs leraren uit hun klaslokalen gesleurd om mee te doen. Het was een enorme blije sfeer op de school. De kinderen genoten er enorm van. Al met al een toffe sportles!

Ook kwam er vandaag een nieuwe vrijwilligsters voor een korte periode. ’s Avonds hadden we een gezamenlijk diner met mensen van het project en de andere vrijwilligers in huis. Overigens hebben we vaak op vrijdag dat onze twee contactpersonen van het project mee eten. Ook hebben we allemaal de foto’s laten zien van onze bruiloft, wat ze erg leuk vonden. We kregen er veel leuke reacties op!

Follow the author: MichielVierhout
Promotions
verzekering studeren in het buitenland

Ga jij binnenkort studeren in het buitenland?
Regel je zorg- en reisverzekering via JoHo!

Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]