Verslag WinterAID

hallo allemaal,
het is alweer een tijdje geleden dat ik wat van me heb laten horen en wat is er in de tussentijd alweer een boel gebeurt. deze blog zal ik in zijn totaal wijdden om te vertellen over mijn week als mentor van een internationale studenten groep. Ik vertel het makkelijkst door mezelf vragen te stellen, dus dat zal ook de opmaak van deze tekst worden.

 

welke mensen zaten er in je groep?

in het totaal waren we met 3 begeleiders op iets van 12 mensen die uit alle hoeken van onze planeer kwamen. Zo hadden we een paar mannen uit Afrika, een moslima uit indonesië, een vrouw uit china. Ook kwamen sommige van minder ver, zo kwam de rest gewoon uit landen als spanje, griekenland, italië etc. Een prachtig gemengde groep dus.

Hoe gaat dat in zijn werk met zoveel verschillende culturen bij elkaar?

de hele groep was gelukkig vrij open. In het begin was iedereen zeer nieuwschierig naar elkaar en hun achtergronden. door dat iedereen bij de groep werd betrokken kwam er als snek een warme band in de groep. echt prachtig om te zien hoe z'n proces zich vormt en iedereen een plekje in de groep krijgt. Doordat wij al mentoren geen een activiteit verplichten was het echt heel speciaal om te zien dat toch steeds iedereen kwam opdagen!.

wat voor een activiteiten hebben jullie deze week gedaan?

deze week staat in het teken van het laten kennismaken met de universiteit en de stad. weten hoe je moet fietsen, maar ook waar je lekker kan eten, waar je boeken kan kopen, hoe het openbaar vervoer werkt etc etc. het is echt gek, na een week zo intensief kenmerken van je eigen stadje/ land te vertellen begin je het toch heel erg te waarderen. toen we de sport dag hadden op donderdag kwam de groep pas echt los, omdat we toen ook echt als team moesten functioneren.

En nu, de WinterAID is over, wat gebeurt er nu met groep?

Dit is afhankelijk van wat ze willen, we zijn nog steeds actief op facebook en de met de harde kern van de groep ontdekken we nog steeds elkaars keukens en gaan we naar leuke feestjes. ik vond het echt een hele bijzondere/ vermoeiende / inspirerende week. ik heb het echt gemist zo lekkere actief met andere culturen bezig te zijn.

Related resources on WorldSupporter: 
Image
Follow the author: Anna Visscher
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Image
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]